Zabava

Aside Banners

I Am Legend

"I Am Legend� spada u red akcijskih blockbustera koje ne bi smjeli propustiti... Nikako!

Piše , Objavljeno

I Am Legend

I Am Legend

Iako je knjiga “I am legend” Richarda Mathesona doživjela već nekoliko uprizorenja (“The Last Man on Earth” ili “The Omega Man”), složit ćemo se kako je ova najnovija ujedno i najuspješnija. Radnja prati jedinog preživjelog stanovnika New Yorka u njegovim nastojanjima da preživi, a istovremeno i izliječi najezdu pomahnitalih zombija (ovaj puta riječ je o mutiranom virusu).

Film započinje i završava kao punokrvni “zombi film” sa mjestimičnim pokušajima da se prenese i “neka poruka”. Iako poruka nije nešto na što bi valjalo trošiti previše riječi, akcijske scene jesu, dok je horor element odrađen na suptilan, pametan i svjež način.

U vremenu kada blockbusteri donose po dva sata neprobavljivog napoja kojime nas šopaju nemaštoviti redatelji Michael Bay kalibra, “I am legend” unosi nasušno potrebnu svježinu u, posljednjih godina probuđeni pod-žanr hororaca o zombijima. S old school pričom čiji štimung redatelj Lawrence odlično prenosi iz predloška i efektima karakterističnim za sve novije produkcije, osjećamo da je zadatak odlično obavljen i u odlično tempiranih 100 minuta dobivamo dovoljnu količinu akcije sa solidnim scenarističkim zaleđem. Dakle, kada bi ovu recenziju lišili svih ovih kvazi-kritičarskih izdrkavanja, mogli bi vam reći kako je riječ o filmu koji morate pogledati.

Idesh! preporuka:Jel’ legenda? Ma, naravno!

Redatelj:Francis Lawrence

Glumi:Will Smith

Trajanje:100 minuta

TAGOVIfilm francis lawrence will smith

Komentiraj