Film i TV

Supermanov deda i ekipa

Aside Banners

I Superman dobiva svoju ‘priču prije priče’: David S. Goyer radi na seriji o mračnom dobu Kriptona!

Piše , Objavljeno

Relativno dobar uspjeh serije Gotham nagnao je producente da razmisle i o drugim serijama smještenima u poznati superjunački svemir, a prva je na redu priča o Kriptonu.

kryptonGotham je uspio… preživjeti! Iako se nikako ne radi o top seriji, ova je priča o službi mladog detektiva Jamesa Gordona u jednom od najtrulijih fiktivnih gradova na svijetu ipak zainteresirala dio gledateljske javnosti i nekako pregrmjela tu ključnu prvu sezonu među izuzetno nemilosrdnom konkurencijom, a uspjeh Gothama je natjerao neke druge TV kuće i producente da razmisle o malo dubljem zadiranju u svemir DC strip-junaka. A koji je jedini njihov superheroj veći od Batmana? Naravno, riječ je o Čovjeku od čelika, Supermanu glavom i bradom!

SyFy Channel je od Davida S. Goyera, jednog od tvoraca i scenarista The Dark Knight trilogije i Man of Steela, naručio pilot serije nazvane Krypton, oko koje ovaj kruži kao mačka oko vruće kaše već nekoliko godina. Kao i u slučaju Gothama i ovdje bi se radnja trebala fokusirati na vrijeme i mjesto davno prije onog u kojem djeluju junaci po kojima su poznati, a u slučaju Kriptona je to doba velike revolucije koju vodi Supermanov (Kal-Elov) djed, Seyg-El. Ovaj će veliki čovjek (to jest, Kriptonac) pokušati saprati nepravedno nanesenu ljagu s imena svoje kuće i u pokvareni sustav pred raspadom vratiti mir te omogućiti svom sinu, slavnom Jor-Elu, da vlada dugo i plodno… barem dok njegov planet ne bude pretvoren u kozmičku prašinu!

Iako bi Goyer nominalno trebao biti scenarist, glavninu će posla ipak odraditi Ian Goldberg. Pokušat će stvoriti svijet sličan onome iz prvih par minuta prošlogodišnjeg hita Zacka Snydera, ali s obzirom na dosta ograničeni budžet SyFy kanala to nikako neće biti spektakl dostojan jednog ljetnog blockbustera. Nažalost, to znači da vjerojatno nećemo imati priliku vidjeti dobrog starog Russella Crowea (igrao Jor-Ela) i njegove leteće ljubimce, ali možda se na malim ekranima ukaže neka druga malo manje poznata faca. Nije da smo previše optimistični, ali ako smo mogli prožvakati blesavi Gotham, Krypton ne bi trebao predstavljati nikakav problem!

TAGOVIdavid s. goyer gotham Kripton krypton Man of Steel serija superman syfy

Komentiraj