Zabava

Niggaz Wit Attitudes

Aside Banners

Ice Cube, Dr. Dre i ostatak N.W.A ekipe iduće godine napokon dobiva zasluženi biografski film

Piše , Objavljeno

Prošlo je gotovo 30 godina od nastanka vjerojatno najznačajnijeg reperskog kolektiva svih vremena, pa je napokon došlo vrijeme da se o tome i snimi kvalitetan biografski film.

nwa

Voljeli vi ili mrzili rap i hip-hop glazbu, poznavanje grupe N.W.A stvar je opće kulture, kao i reći barem tri smislene rečenice o facama poput Bacha, Mozarta ili Beatlesa. Peteročlani kolektiv Niggaz Wit Attitudes (iliti, kako dobro pretpostavljate, N.W.A), nastao 1986. godine u kalifornijskom Comptonu, nedvojbeno je jedna od najvažnijih stvari koja se dogodila u povijesti rap glazbe (a mnogi bi rekli i glazbe općenito), a kako su mnogo veći šupci dobivali svoje biografske filmove, nije nam jasno što se toliko čekalo da ovi majstori dobiju svoj. Al’ eto, tko čeka, dočeka!

Eazy-E, Dr. Dre, Arabian Princ, DJ Yella i Ice Cube (a nešto kasnije i MC Ren) sredinom tih 80-ih godina prošlog stoljeća zasijali su sjeme onoga što će uskoro postati poznato kao gangsta rap, a bez neke greške ih možemo smatrati i roditeljima west coast hip-hopa. Drugim riječima, skupina mladih crnaca, koji odrastaju u okruženju teškog nasilja, droge i bezizlaznosti, uspjela su stvoriti ne jedan, nego čak dva iznimno bitna glazbena podžanra, koja će likovima poput 2Paca, Ice-Tea i Snoop Dogga donijeti stotine milijuna dolara zarade.

N.W.A – Straight Outta Compton:

Nakon hrpe problema, svađa i prepreka, Dr. Dre i Ice Cube napokon su dogovorili sve detalje o snimanju biografskog filma o početcima grupe N.W.A, nazvanog po jednom od njihovih prvih i najvećih hitova, Straight Outta Compton, kojem će ovaj dvojac ujedno biti i izvršni producenti. Režiju potpisuje F. Gary Gray (Law Abiding Citizen, The Italian Job, Friday), a glavne uloge će tumačiti manje poznati afroamerički glumci, među kojima su i Corey Hawkins kao Dr. Dre, Jason Mitchell kao pokojni Eazy-E, te O’Shea Jackon Jr. kao Ice Cube, koji mu je u stvarnom životu otac. Za sada se ne znaju nikakvi detalji o samoj priči, osim će se fokusirati na prve 3-4 godine postojanja grupe, a izlazak je najavljen za ljeto 2015. godine.

straight-outta-compton

Inače, nije neobično da su upravo Dr. Dre i Ice Cube odlučili vući glavne konce u ovom projektu, pošto su njih dvojica i najviše profitirali od N.W.A projekta. Ice Cube je postao vrlo uspješni filmski producent i glumac, koji samo u proteklih pola godine ima dvije megahitne komedije (Ride Along i 22 Jump Street), dok se Dr. Dre bacio u potragu za mladim glazbenim nadama, pa je tako otkrio i face poput Eminema i 50 Centa. To mu je priskrbilo dovoljno kapitala da stvori brend slušalica, Beats by Dre, koji je nedavno prodan Appleu za nevjerojatnih 3,2 milijarde dolara. Za dvojicu klošara iz Comptona, nije nimalo loše…

TAGOVIbiografski film dr dre gangsta rap hip hop ice cube n.w.a rap

Komentiraj