Zabava

Aside Banners

IDEŠ?fest: Ajs Nigrutin

Ajs Nigrutin bit će jedan od headlinera na IDEŠ? festu koji će se održati od 19. do 21. lipnja u Zagrebu.

Piše , Objavljeno

Nismo dotle dogurali da imamo vlastiti festival, radi se o simpatičnoj slučajnosti i očitom mentalno-kreativnom preklapanju koje nadilazi puku sličnost u nazivlju.

IDEš? festival ovo ljeto donosi tri dana zabave, a mi najavljujemo jednog od headlinera ovog zbivanja – Ajs Nigrutina koji će nastupiti prvog dana festivala na IDEM stageu.
Ajs nigrutin je opravdano jedno od najpopularnijih imena “underground” hip-hopa na ovim prostorima. Dokaz za to je i činjenica da je bez ikakve službene promocije ili podrške neke diskografske kuće, do sada već nekoliko puta gostovao i u Hrvatskoj, gdje se poput zaraze proširio putem razmjene različitih mp3 kolekcija. Nekima će dokaz kvalitete možda biti podatak da je gostovao na novom albumu Ede Maajke, a njegovu karizmu pokušao je iskoristiti i Bajaga.

ajs nigrutin

ajs nigrutin

Uzimajući diskografiju kao mjerilo uspjeha, albumi na kojima je Ajs Nigrutin sudjelovao trebali bi biti isto tako valjan dokaz njegove kvalitete – album “Orbod Mebej” sa matičnom grupom Bad Copy, samostalni album “Nigrutinski Rečeno”, “Sve Sami Hedovi” opet sa grupom Bad Copy, kompilacija neobjavljenih pjesama “43 Zla – Sve same barabe” i novi solo album “štrokavi Pazuh”.

Ono što Ajsa razlikuje od ostalih hip-hop izvođača su vrlo sirovi beatovi i samplovi, i isto tako sirovi, iskreni, jednostavni i svakodnevni tekstovi prepuni humora i banalnih detalja, prepuni “šatre” i “internih” fora. U svojim tekstovima on ne imitira svoje američke kolege, već naprotiv, ismijava njihovu uniformiranost i izmišljene pothvate i uspjehe kojima se hvale, ili pak “repuje” o svojim omiljenim temama – pivi (pivčuga), travi (granje, indo) i ženama (bičarke), a često spominje i svog “komšiju Gerasima”, “Daciu”, “sarme” i ostale detalje svakodnevnog života.

Karte u prteprodaji za IDEš?fest možete nabaviti u sustavu tickepro po popularnoj cijeni od 40kn (do 15. ovog mjeseca) za sva tri dana festivala. Sve informacije i novosti o festivalu pratite na www.idesfest.com.

TAGOVIajs nigrutin festival ideš fest koncert

Komentiraj