Zabava

Aside Banners

Idesh! TV Vodič (3) Domaćice

Nakon što smo predstavili omiljene nam svjetske serijale, predstavljamo ono najgore što možete (ali ne morate) gledati na nacionalnim TV kanalima.

Piše , Objavljeno

Nakon što smo predstavili omiljene nam svjetske serijale, koje možete gledati na nekoj od kablovskih televizija ili downloadati sa neta, predstavljamo ono najgore što možete (ali ne morate) gledati na nacionalnim TV kanalima. Ili da budemo jasniji, predstavljamo nove DOMAĆE serije, kao i nastavke onih s kojima nas siluju već nekoliko sezona.

Zabranjena ljubav – RTL

Tajne želje. Prikrivena neprijateljstva. Isprepletena mreža obiteljskih veza. Ljubomora i socijalne razlike. To je u kratkim crtama majka svih sapunica u Hrvata. Najgori šrot koji je ikada bio prikazivan na nekoj od nacionalnih televizija. Jer iako od sapunica ne očekujemo dobre scenarije i glumu za pamćenje, svaki put kada (slučajno) okrenemo na taj program u vrijeme Dnevnika, naprosto nam bude neugodno.

No, ima i onih koji tvrde da je ovo vrhunski trash klasik, kakvog se ne bi posramio ni Chuck Norris i njegovi Teksaški rendžer.

Glume:Vesna Tominac Matačić, Mario Valentić, Jelena Perčin…

K.T.2. – Pravda na zadatku – RTL

Nakon što im je propala fora sa Sudnicom, koja je bila nešto najzabavnije i najuzbudljivije u povijesti domaćih televizija, jer očigledno Hrvate ne zanima obiteljsko pravo, RTL se bacio u svijet kriminala, lopova, ubojica, silovatelja, ukratko, Kaznenog zakona.

Napeta serija (dok ju gledate na rubu ste stolice) kroz dokumentarni pristup, ‘scripted reality‘, gledateljima pruža osjećaj podvale i srama.

Zašto? Zato jer ovo troje glavnih naturščika nekoć su bili policijski inspektori. Mislim da je to dovoljno. Fora s neškolovanim glumcima prošla je do sada jedino Kusturici.

Glume (ako se to tako naziva):Ivan Primorac, Leon Lučić, Anja Morić

Bibin svijet – RTL

…ili kako snimiti seriju koju će u cijelosti pokriti sponzori. Pazi sad. Snimit ćemo ju u trgovini, gdje će na policama biti proizvodi naših sponzora, a glumci onda jedu paštetu marke te-i-te, peru suđe tim-i-tim, piju to-i-to pivo.

Bibin svijet ne samo da je u potpunosti promijenio smisao reklame, koja se od 30 sekundi razvukla na pola sata, nego je humor koji nam pokušavaju podvaliti, urnebesan poput smaknuća nekog novinara via AlJazeera.što je najgore imaju “prave” glumce. Možda bi idejnom tvorcu ove umotvorine netko trebao reći kako Blagajnica hoće ići na more baš i nije smiješan film.

Glume:Ana Begič, Slavica Knežević, Željko Duvnjak

Ne daj se Nina – RTL

Jedna od najuspješnijih američkih komičnih serijala posljednjih nekoliko godina Ugly Betty dobiti će svoju hrvatsku inačicu Ne daj se, Nina. Hrvatska Ugly Betty, djevojka je iz prosječne zagrebačke obitelji, koja u poznatoj modnoj kući dobije posao asistentice generalnog direktora. Iako vrlo neugledna izgleda, inteligentna je i duhovita, ali ne i tipična dobrica.

Iako iza cijelog projekta stoji Kristijan Milić (redatelj ovogodišnjeg pobjednika Pulskog festivala Živi i mrtvi), s obzirom na to da RTL sve što je do sada dotaknuo pretvorio u govno, bojimo se najgoreg.

Glume:Lana Gojak, Kristina Krepela, Robert Kurbaša

Tate i zetovi – NOVA TV

Kvazi-sapunica Tata i zetovi, koja je nedavno krenula u programu Nove TV, sarajevska je serija koja satirički progovara o aktualnim zbivanjima u kojima su sve društveno negativne pojave i ljudske mane izložene podsmjehu.

Tako barem stoji u najavi serije, a mi bi rekli, kako su posljednju dobru foru naši susjedi Bosanci rekli u posljednjoj epizodi ratne Top lista nadrealista. Budimo iskreni, filmovi su im dobri, ali su to uglavnom drame, a šale iz vremena kada su Mujo i Haso još išli u srednju školu, smiješni su jedino njihovim generacijama. A ti uglavnom ili dobro ne vide ili ne čuju. Naravno mislimo na naše bake i djedove.

Glume:Bora Stjepanović, Nikolina Jelisavec, Mi Begović

Naša mala klinika – NOVA TV

Nedavno mi je moja sestrična (8 godina), koja je s nevjerojatnom zaljubljenošću gledala u šemsu dvije godine rekla kako više ne gleda NMK, zato jer je prerasla. Kaže ona, fore su im glupe, ponavljaju se i nisu više smiješni. Ja bih dodao nisu nikada bili smiješni te se pitam kako je moguće da je ovakva uvreda za svaki barem malo bistriji um dogurala do četvrte sezone.

Uglavnom oni rade u klinici, svi su kao ludi i kao smiješni, a ustvari su nevjerojatno bezobrazni kada misle da su �urine fore i nakon dvadeset godina dobre.

Glume:Jadranka �okić, Rene Bitorajac, Enis Bešlagić

Cimer fraj – NOVA TV

Zlatan Zuhrić-Zuhra je smiješan čovjek. Bilo kao jedan od učenika u Pervanovoj Večernjoj školi ili dok se krevelji u nekoj od stotinu TV reklama za kombajne, traktore, kladionice ili keramičke pločice. Ali, čovjek nikako nije bio smiješan u svojem Talk-showu i u ovoj seriji koja je pokušala igrati na foru svih stereotipa o Dalmatincima. A onda je serijal izgubio glavnog glumca i glumicu (Arijanu Čulinu), pa su doveli zamjenskog Žarka Radića, koji je najsmješniji bio dok je plesao sa zvijezdama. Imaju i oni svoga šemsu, a to je već žalosno.

Glume:Žarko Radić, Ljiljana Bogojević, Enis Bešlagić

Dobre namjere – HTV

Ovo ćemo tek imati (ne?)prilike gledati. Priča prati četvoricu prijatelja iz djetinjstva koje život odvede na različite strane (gle to još nismo vidjeli!). Nakon mnogo vremena okupljaju se ponovo zbog zajedničkog poslovnog pothvata koji će ih suočiti s vlastitim slabostima. Imamo tako odvjetnika, manekenke, zaljubljenika u tehnologiju i molekularnu inženjerku, koju će glumiti Leona Paraminski (to nam baš i ne zvuči uvjerljivo). Priča se da će to biti drama s elementima trilera, a mi se iskreno nadamo da će biti barem gledljivo i da ćemo možda vidjeti koji komad mesa.

Glume:Enes Vejzović, Goran Grgić, Leona Paraminski

Urota – RTL TV

Dinamični duo Majetić & Huljić, koji nam je ponudio već dva klasika hrvatske televizije, sapnice Villa Maria i Ljubav u zaleđu, već duže vrijeme rade na ovom političkom trileru. Urota će pratiti političku situaciju u Hrvatskoj i regiji pred ulazak u Europsku Uniju. Grupa ljudi, od kojih su neki izuzetno visoko pozicionirani, ne slaže se s europskom budućnošću Hrvatske.

I sve bi bilo možda okej, da opet nećemo gledate Jelenu čovječju ribicu Veljaču, Kseniju glumila sam u svim serijama Pajić i Zijada i ja sam glumio u sapunicama Gračića.

Glume:gore spomenuti

Bitange i princeze – HTV

Za kraj ostavljamo ono najbolje. Jer bez obzira što mislili o ovome serijalu, količina smijeha koju ćete izbaciti tijekom gledanja jedne epizode barem je deset puta veća nego izbacili gledajući gore spomenute “komične serije” (ovo zvuči ko Pitagorin teorem).

Dakle Robi, Irena, Kazo, Lucija i Teo su susjedi i prijatelji, a sve to bi u nekom paralelnom svemiru trebali biti hrvatska verzija Friendsa. Još da su casting odradili malo bolje ili u Hrvatskoj uistinu nema smiješnih ljudi, ovaj glumaca…

Glume:Rene Bitorajac, Hrvoje Kečkeš, Mia Elegović-Balić…

legendarna “Kazo, jel ti puše?”

TAGOVIbibin svijet bitange i princeze cimer fraj dobre namjere domaće htv k.t.2. Naša mala klinika ne daj se nina nova tv rtl serija tate i zetovi tv tv vodi� tv vodič urota zabranjena ljubav

Komentiraj