Igre

IKS KRUG PA VRISAK

Aside Banners

8 najstrašnijih video igara – idealnih za Noć vještica

Piše , Objavljeno

U članku o kratkim horor pričama smo ustvrdili kako nas moderni horori više ne plaše. Jesmo li mi odjednom postali hrabri ili smo već navikli na sve trikove filmaša?

No postoji rješenje ako baš želite patiti od nesanice i trzati i na najmanje zvukove u hodniku zgrade. Video igre.

Izvor: Wikipedia.de

Izvor: Wikipedia.de

Uronjenost u video igre je znatno veća nego uronjenost u filmove jer direktno utječete na akcije likova, a ako se igrate sa slušalicama u demonsko vrijeme od 3 ujutro – jamčimo da ćete vrisnuti koji put.

Uz svaku igru smo ubacili i trailer jer ćete moći odmah vidjeti kako igra izgleda, a i koliko je sj***na.

Amnesia: The Dark Descent

U ovoj igri ste običan čovjek s amnezijom. Nemate nikakvih oružja niti supermoći, jedina nada za spas vam je šuljanje u mraku i inteligencija.

Igrate u ulozi Daniela, čovjeka koji se probudi u dvorcu i ne sjeća se tko je niti što radi u dvorcu. Zvuči kao scenarij Hangovera, ali vjerujte nam da je puno strašnije od tog već zaboravljenog kino hita. Možete pokupiti nekakve izvore svjetlosti koji će vam olakšati put, ali on svejedno neće biti nimalo lagan. A i ako ste mislili da ćete samo ostati u mraku čitavo vrijeme dok opasnost ne prođe – prevarili ste se. Ne smijete predugo ostati skriveni u mraku jer biste mogli poludjeti. Ako imate vremena (i/ili novca) za samo jednu igru s ove liste, pobrinite se da to bude Amnesia.

Alien Isolation

U svemiru te nitko ne može čuti kako vrištiš. Jedan od najboljih taglineova koje smo ikad čuli će vam se još nekoliko tisuća puta vrtiti po glavi dok budete igrali ovo čudo. Zarobljeni ste na brodu (svemirskom, ne piratskom) i ovdje nema badass Sigourney Weaver sa svemirskom puškom da vas spasi od krvoločnih ksenomorfa s jajastom glavom. Morate se sakrivati u sjenama i nadati se da vas ONI neće čuti, a ako vas čuju… Znate već. Ako vas ne pojedu dobri, stari, sluzavi Elijeni, sigurno će vas pojesti napetost i iščekivanje.

The Static Speaks My Name

Igra koju je moguće odigrati u 10 minuta predstavlja priču o kojoj ćete razmišljati danima. Posve je besplatna na Steamu, nema razloga da ju ne isprobate.

Five Nights at Freddy’s

Vrlo jednostavna indie igra u kojoj igrate ulogu zaštitara koji je zatvoren u nadzornoj sobi i mora preživjeti do zore. Što vas sprječava da preživite do zore? Animatroničke životinje koje ožive. Možda ne zvuči prestrašno, ali atmosfera dok kamerama tražite plišanu animatroniku po pizzeriji je jeziva. Igra je izašla na računalima, a zatim i na mobilnim operativnim sustavima. Ima i četiri nastavka pa ćete svakako moći nekoliko noći zaredom umirati od straha.

Silent Hill 2

Ne znamo za strašnije mjesto na kugli zemaljskoj od Silent Hilla. Jedinica je bila strašna, pogotovo zato što smo tek izašli iz pelena, ali dvojka je bila još napetija i strašnija pa smo opet počeli nositi pelene. Ne bojite se samo krvi, bojite se osjećaja koji vas neprestano prati kako stvari nisu onakve kakve bi trebale biti.

System Shock 2

Klasik. I horor klasik i PC klasik. Budiš se iz kome i shvatiš da je AI na brodu poludio, a da je čitava posada pretvorena u zombije. Znanstvena fantastika, RPG elementi i strah koji je sve veći što ste više zarobljeni u jezivo praznom svemirskom brodu će vas oduševiti čak i ako ste u startu mislili da nema šanse kako će vas jedna igra iz 1999. godine uplašiti. System Shock 2 možete pronaći na GOG.com – što znači Good Old Games, a verzija dolazi s apdejtanom grafikom pa će vam doživljaj neće biti pokvaren ako ste derište koje je naviklo na savršene 3D modele i antialiasing.

Dead Space

Ovo je supernabrijano ostvarenje u kojem ćete napucavati svemirski šljam, ali taj šljam iskače od svuda i izgleda grozno. Putem ćete naletiti na ohrabrujuće poruke kao što su “Cut off their limbs”. Postoji i Dead Space 2, ali njega smiju igrati samo oni koji uspiju preživjeti prvi dio.

The Park

U ulozi ste Lorraine, majke koja je izgubila sina u zabavnom parku. Ondje će saznati kako zabavni park nakon zatvaranja više nije toliko zabavan. [Horatio Caine skidanje naočala] Nismo imali priliku igrati ovo čudo, ali iz videa gameplaya se može naslutiti kako ova igra nije baš za one slabog srca. U parku se počinju događati čudne stvari, a njihova Kuća strave je sigurno nešto što ćete htjeti izbjeći. Igra je dostupna na steamu. Moramo ju odigrati. U mraku sa slušalicama.

TAGOVIalien horor horor priče noć vještica silent hill strah strašne priče strašno Vampiri video igre zombiji

Komentiraj