Igre

klasik na klasik

Aside Banners

9 igara koje SU MORALE biti na uskrsnulom Mini Super Nintendu

Piše , Objavljeno

Nintendo izbacuje Mini Super Nintendo u rujnu, na konzoli će se naći 21 igra od kojih su nam brojne obilježile djetinjstvo.

Screenshot_19

Lista izgleda ovako: Contra III: The Alien Wars, Donkey Kong Country, EarthBound, Final Fantasy III, F-ZERO, Kirby Super Star, Kirby’s Dream Course, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Mega Man X, Secret of Mana, Star Fox, Star Fox 2, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Castlevania IV, Super Ghouls ’n Ghosts, Super Mario Kart, Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario World, Super Metroid, Super Punch-Out!!, Yoshi’s Island.

Screenshot_18

Odlične igre, ali nam nije jasno kako su izostavili neke igre. Ove igre su MORALE biti na konzoli. Jako će nam nedostajati kad pređemo tu 21 igru.

Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles In Time

Ovo je bila brutalno teška igra. Svejedno ju obožavamo i dalje, krivo nam je što nije utrpana na ovu mini konzolu. Klasični beat ’em up, putovanje kroz vrijeme, svaka kornjača ima vlastiti stil… Suza nam krene.

Chrono Trigger

chrono

Nismo sigurni zašto najbolji RPG na konzoli nije uključen. Možda Square nije dozvolio, možda su htjeli isfurati neku drugu igru. Kako god bilo – ovo će nam nedostajati. Priča, gameplay mehanika, mala slatka žaba… Ovaj RPG je imao sve. Kad smo bili klinci, čak smo mislili da je Chrono Trigger zapravo neki od nastavaka Final Fantasya. Ah, dječji umovi…

Mortal Kombat (1 ili 2, svejedno)

mortal kombat

U listi igara koje će se naći na Mini SNES-u već stoji jedna verzija Street Fightera (iako bismo mi našli mjesta i za Street Fighter Alpha 2) pa bi bilo baš jako lijepo da možemo peglati i Mortal Kombat sa Sub Zerom.

Super Bomberman

Super.Bomberman.Box.Art.SNES.PAL

Multiplayer čudo. Svi znaju Bombermana i njihove mreže i bacanje kontrolera u pod zbog naletavanja na krakove eksplozije. A tek u četvero? Uf.

Harvest Moon

56093-harvest-moon-snes-front-cover

Harvest Moon je igra za koju nismo vjerovali da će nam se svidjeti, a onda smo bili navučeni na ovaj simulator farmskog života/RPG. Tate nema, ti si klinjo koji mora održavati farmu. Ma e, ovo palimo na uredskom računalu čim šef ode iz ureda.

Aladdin

32850-Aladdin_(USA)-7

Aladdin je bio puno bolji na PC-u nego na Super Nintendu. Nekako nam se na SNES-u činio ograničeniji i ružniji, ali je i dalje u pitanju nevjerojatno draga igra iz djetinjstva. Sigurni smo da se igra nije našla na konzoli samo zbog licenciranja i komplikacija s Disneyem. Nema drugog objašnjenja.

Earthworm Jim

earthworm jim

Nacrtano rukom, fluidno i lijepo. Gotovo kao da igraš animirani film na kućnoj konzoli. Samo nam je šteta što animirana serija nije pronašla i put do nas pa da se ranije upoznamo s ovom igrom. Ovo smo otkrili zajedno s emulatorima i zavoljeli smo ju poprilično.

NBA Jam

nba jam

Zaboravi pravila, dodaj Turbo, dodaj razbijene table i zapaljene obruče i imaš hit igru. U to vrijeme su sportske igre bile poprilično ograničene pa nijedna timska sportska igra nije bila pretjerano zabavna (osim Tecmo Bowla za NES, ali to smo shvatili tek kad smo odrasli), igralo se više zbog ljubavi prema košarci i određenim momčadima. NBA Jam je prva zabavna košarkaška igra. Eto, rekli smo to. Izabereš momčad, igra se 2 na 2, šiljiš trice s centra, radiš najnevjerojatnija zakucavanja ikad i ako se ugriješ i budeš “on fire” nitko ti ne može ništa. Divno sjećanje.

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

diddy kong

Jedinica je uključena na listu iako se nama oduvijek više sviđala dvojka koja je imala nevjerojatnu grafiku za to vrijeme. A i upravljamo s malim Diddyem umjesto ogromnim Donkeyem. Zapamtite da je to vrijeme kada smo gledali Tom&Jerry Kids i Tiny Toons pa smo voljeli klince u glavnim ulogama. Super je Donkey (iako je prije bio glavni Mariov neprijatelj), ali Diddy nam je najdraži. Da su bar i u Mario Kart ubacili Diddya umjesto Donkeya.

VIŠE O USKSNUĆU SUPER NINTENDA U OBLIKU MINI KONZOLE PROČITAJ OVDJE

TAGOVIigre nintendo nostalgija retro snes super nintendo

Komentiraj