Igre

I to se može!

Zaigrajte besplatno punokrvnu RPG igru – u Excelu!

Piše , Objavljeno

Uz dovoljno znanja i truda mogu se napraviti nevjerovatne stvari i u najosnovnijim programima. Dokaz tome je Arena.Xlsm, potpuno igrivi RPG napravljen u Excel tablicama.

arena.xlsm

Većina nas se Excelom služi za izradu različitih tablica i grafova, ali ovaj, naizgled običan, pa čak i pomalo dosadan program, je zapravo jako moćan alat, čije mogućnosti nas svako malo iznenade. Takvo jedno iznenađenje nam je pripremio i Cary Walkin, računovođa iz Kanade, koji je napravio izvrsni old school RPG nazvan Arena.Xlsm, koristeći se samo opcijama koje Excel nudi.

Ako na računalu imate instaliran Excel 2007 ili 2010, već sada ovdje možete skinuti ovaj mali dragulj. Još uvijek nije testiran na verziji Excela 2013, ali po svemu sudeći, ne bi trebalo biti nikakvih problema za korisnike najnovije edicije ovog programa, dok će Mac fanovi ponovno ostati praznih ruku. Ostatak populacije može krenuti u borbu sa preko 2000 različitih neprijatelja (svaki ima različitu razinu umjetne inteligencije), 39 modifiera za različite predmete sa preko 1000 mogućih kombinacija atributa, 4 masivne arene, 31 magijom i čak 4 različita završetka.

Arena.Xlsm

Stvarno je zadivljujuće da je ovako nešto moguće napraviti u običnim tablicama, ali vjerujemo da će naći svoju publiku, kako među starijim igračima koji su odrasli na prvim pen-and-pencil RPG-ima, tako i među novim generacijama kojima nedostaje originalne zabave. Jer danas se malo koja igra može pohvaliti da pod konfiguracijskim zahtjevima stoji samo: Excel.

TAGOVIArena.Xlsm Excel microsoft rpg

Komentiraj