Igre

čekali smo ga

Aside Banners

Bioshock: Infinite je vani i izgleda opako dobro

Piše , Objavljeno

Žanr pucačina iz prvog lica već dugo vremena nema pravi, revolucionarni naslov, koji bi vratio vjeru igrača da se još uvijek može napraviti kvalitetni FPS, kojem rok trajanja neće proći nakon 5 sati napucavanja. Zato na scenu stupa Bioshock: Infinite.

bioshock infinite

Kao svojevrsni nasljednik prve dvije Bioshock igre (koje su se odvijale u podmorskom svijetu Rapturea), te kultnog klasika System Shock, Bioshock: Infinite nas vodi u paralelnu stvarnost fascinantnog svijeta lebdećeg grada Columbije.

Trailer:

Godina je 1912., a ono što je nekada bilo ponos američke inventivnosti i strojarstva, danas je opustošeni grad u oblacima, uništen građanskim ratom i sukobima različitih bandi i frakcija. Igrač preuzima ulogu osramoćenog agenta Bookera DeWitta, kojem je zadnja šansa da se vrati u milost nadređenih pronalazak izgubljene mlade djevojke Elizabeth.

Kao i sve igre iz Shock franšize, i Infinite je pucačina iz prvog lica s elementima RPG-a. Svijet u kojem se igrač nalazi je iznimno bogat detaljima, a pozadina cijele priče je znatno dublja nego što se na prvi pogled može pretpostaviti. Od klasne borbe, rasizma, različitih društvenih sistema i samih temelja našeg društva, Infinite ponosno nastavlja tradiciju svojih prethodnika, koji su bili više od obične, bezglave arkade kakve danas imamo prilike igrati (Call of Duty, da, to se odnosi na tebe).

Gameplay video:

Kada se uz sve to dodaju i raznolika oružja i posebne moći koje vaš lik ima (poput telekineze, pirolize i sličnih), i činjenicu da je glavni dizajner igre legendarni demigod među gejmerima, Ken Levine, možemo očekivati uistinu kvalitetnu igru, kojoj ćemo se vraćati i nakon nekoliko prolazaka. Nakon prvih kritika, koje ovu igru proglašavaju remek-djelom, ne sumnjamo da smo već sada dobili vrlo velikog favorita za igru godine.

TAGOVIBioShock Infinite fps rpg

Komentiraj