Igre

Aside Banners

Deset najiščekivanijih video igara ove godine – ili ‘Kad će ta Zelda?’

Piše , Objavljeno

“Real” gameri bi nas mogli mrziti zbog ovog izbora jer nemamo prekomplesne igre i baziramo se uglavnom na popkulturnim dobrima – ali hej, ima nas milijun. Ovo su igre koje nas vesele, a veselit će nas još više kad nam budu u konzolama ili računalima! (Navijamo za računala jer je jeftinije. Preko khm torrenta khm).

Legend of Zelda: The Breath of the Wild

Već jako dugo iščekujemo “novu Zeldu”, da smo radili sličan popis početkom prošle godine tamo biste također pronašli ovaj naslov – ali čini se da Nintendo nije htio potrošiti jednu od svojih najjačih franšiza na propast od konzole znanu kao Wii U. Čekali su Switch. I to nas veseli. Mislimo kako ćemo upravo zbog ove igre kupiti Switch. I zbog svega drugog. Pogotovo ako ne bude preskup. Breath of the Wild obećava velik i otvoren svijet u kojem imate više slobode nego u ijednoj Zelda igri dosad.

Dostupno za: Wii U (kao da će itko igrati ovo na Wii U-u), Nintendo Switch

Resident Evil 7: Biohazard

Ono što je zanimljivo vezano za ovaj naslov je da će izaći u dvije verzije. Jedna za Playstation VR (koji sigurno nećemo igrati jer bismo umrli od straha da nas netko samo slučajno dotakne) i jedna “klasična” za normalne televizore. Za razliku od prijašnjih nastavaka, u ovom ćemo se igrati iz prvog lica. Za razliku od RE filmova, igre su uglavnom dobre pa će tako RE biti visoko na listi želja.

Dostupno za: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

South Park: The Fractured But Whole

Osim vrhunskog imena, vjerujemo da nas čeka i vrhunska igra. The Stick of Truth je bio odličan kad je izašao pa nema razloga da sumnjamo u ovaj nastavak. A i priča je inspirirana Captain America: Civil Warom. Looking good.

Dostupno za: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Cuphead

Još od Dragon’s Laira obožavamo sve videoigre koje grafikom podsjećaju na klasičnu animaciju, a Cuphead je poseban jer nas baca u trippy tridesete prošlog stoljeća. Platformski shooter, ovo je igra koju možda i najviše očekujemo (uz prokletu Zeldu).

Dostupno za: Xbox One, Microsoft Windows

Red Dead Redemption 2

Divlji zapad i Rockstar. Pokazalo se uspješnim prvi put, a sada izgleda još ljepše. Čak bismo se usudili reći da želimo vidjeti i filmsko ostvarenje povezano sa serijalom. I da… Je li nešto serijal ako drugi nastavak još nije vani? Od 2010. iščekujemo nastavak. Daj ga.

Dostupno za: PlayStation 4, Xbox One

Pyre

Soundtrack trailera nas je usekirao, ali kad znamo da su izdavači igre Supergiant Games ista ekipa koja nam je donijela Bastion – na rubu smo stolice (oke, pilates lopte koja nema rub) i grizemo nokte u nestrpljenju. RPG i odličan dizajn, sumnjamo da ima čak i 5% šanse da se razočaramo.

Dostupno za: PlayStation 4, Microsoft Windows

Guardians of the Galaxy

Telltale još jednom izbacuje igru s epizodnim pristupom, nakon uspjeha postignutog sa svim mogućim igrama (od Back to the Futura preko CSI-a i Walking Deada pa do Batmana). Volimo Čuvare galaksije tako da čuvamo mjesta i za ovu igru.

Dostupno za: PC – PS4 – Xbox One – mobilni uređaji

God of War

Nemamo što reći, ovo je God of War, eeeej!

Dostupno za: PS4 ekskluziva, hebiga

Home Free

Još davne 2015. godine, Home Free je nagrebao dovoljno keša da napravi ovu igru gdje igrate u ulozi psa koji mora preživjeti u velikom gradu. Dosad nismo nikad morali moliti za hranu u igrama pa ćemo ovome sigurno dati šansu.

Dostupno za: PC- PS4

Yooka Laylee

Također ubrao keša na Kickstarteru u 2015. godini, ovaj platformer će iz vas izvući najdraža sjećanja na dane Nintenda 64 jer iza ovog naslova stoje umovi koji su zaslužni za Banjo-Kazooie i Donkey Kong 64. Osjeti dugu.

Dostupno za: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows

TAGOVIgod of war igre nintendo playstation računala resident evil xbox zelda

Komentiraj