Igre

Što je njima!?

Ekskluzive za konzole su počele imati rok trajanja ekskluzivnosti – čemu onda sve?

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Kerde Severin/Unsplash/Idesh edit

Konzole imaju svoju čar po mnogo čemu i vjerujemo da svatko tko bar malo želi provesti svoje vrijeme igrajući bilo što na nekoj konzoli će pronaći sadržaj koju će ga uveseljavati.

Poruka za Sandru, koja nam je u trećem srednjem rekla pa te kutije su sve iste, nisu te “kutije” sve iste. Razlikuju se prema sadržaju i bitno je koju ćeš konzolu izabrati.

To je bilo naše mišljenje, ali smo nedavno saznali da novi Xbox nudi opciju da putem emulatorske aplikacije igramo stare Sony naslove – na PlayStation petici to ne možemo. Nedavno smo saznali vijest koja je bila koja je kap koja je prelila našu Plejka fanboyman čašu…

Square Enix je izjavio kako je njihov misteriozni Project Athia ekskluziva za Playstation 5 i za PC, ali samo na dvije godine! Naša reakcija je bila: “Koji k…ufer!?”

Čemu onda uopće prestižna titula ekskluzive, ako ju za dvije godine možemo igrati bilo gdje i na bilo čemu s vjerojatno puuuno više sadržaja. Uglavnom sva nova izdanja nude hrpu novog sadržaja za istu ili manju cijenu. Mi ne vidimo smisao ovoga. Naravno da znamo da su takvi ugovori vjerojatno postojali i prije, ali ovo je prešlo novu razinu gdje se to otvoreno komunicira, a nas onda zanima čemu sve?

Zbog čega se vode ti “konzolaški ratovi” ako ćemo na kraju dana najveće hitove igrati posvuda…

Nije cool, Square i Sony…

Svjesni smo da su ovo “first world problemi”.

TAGOVIplaystation 5 square enix