Igre

peglanje

Aside Banners

Fortnite i dalje najveća igra na svijetu, zgrnuo 1.8 MILIJARDI dolara prošle godine

Piše , Objavljeno

Fortnite je još 2018. godine postao najpopularnija igra na svijetu, a u 2019. godini su potvrdili tu prestižnu titulu sa zaradom od 1.8 milijardi dolara.

Da, možemo cijepat dlake i reći kako je to znatno manja zarada nego rekordne 2.4 milijarde u 2018., ali to je i dalje 1.8 milijardi dolara!!

Analitičari tvrde, a mi se ne usudimo proturječiti, kako su ovoj zaradi pridonijele i unosne suradnje s drugim popkulturnim gigantima kao što su Avengersi, Stranger Things i Star Warsi.

Izvještaj SuperData  tj. izvještaj analitičara koji se bave zaradom i uspjehom videoigara, kaže kako su digitalne igre zaradile 120.1 milijardu dolara u 2019. godini od čega je više od polovice otpalo na mobile gaming sa zaradom od 64.4 milijarde dolara.

Značajno je i spomenuti kako su free-to-play (ali skupo-za-postat-majstor) igre zaslužne za 80 posto zarade jer klinci, a i svi drugi koji nisu klinci, troše pare kao pijani mornari na in-app kupnje i tko zna na što još sve.

Mi igramo samo Football Managera i Lumines na PSP emulatoru, ne znamo mi ništa o ovom svijetu. Oh čekaj, potrošili smo i mi neke novce na dodatke u Manageru. To znači da smo i mi dio mašine, a nismo to nikad htjeli biti.

TAGOVIfortnite Gaming