Igre

igre nikad neće biti igrice

Aside Banners

Grand Theft Auto V je zaradio više keša od bilo koje igre, ali i filma – IKAD!

Piše , Objavljeno

Grand Theft Auto V je najprofitabilnija video igra svih vremena – ali ne samo i igra već i najveći “entertainment” naslov ikad. Naravno, Nintendov Mario je duže prisutan na tržištu pa je Mario kroz sve svoje verzije prodao više naslova, ali GTA V je jedinstvena igra i nijedna igra – bilo na cartridgeu, DVD-u ili binarnim jedinicama i nulama nije prodana u više primjeraka.

GTA V je izašao već davne 2013. godine, a i dan danas se prodaje. Procjenjuje se da je igra zaradila oko 6 milijardi dolara – što je više od bilo kojeg filma, knjige ili video igre u povijesti.

Star Wars i Gone With The Wind su zaradili svaki oko 3 milijarde filmova u kinima (naravno, disclaimer, inflacija blablabla). Čak i kada dodamo procjenu od milijarde dolara u DVD-ovima i streamovima oba filma, GTA petica glatko prolazi cilj dok svi ostali entertainment naslovi jedu prašinu.

Fantastične vijesti za sve hejtere gaminga, ovo je još jedan od brojnih dokaza da gaming više nije ono čime se bavi od susjeda mali, a svakako je još jedan razlog da ljudi video igre prestanu zvati “igricama”. Tenks. Cijenili bismo to.

TAGOVIGrand Theft Auto GTA V rockstar games

Komentiraj