Igre

Spavaš li mirno Rockstaru

Aside Banners

Predugo već gejmerima izvlače pare za GTA V bez novog naslova na vidiku, ali sad stiže za*ebana konkurencija

Piše , Objavljeno

Rockstar, mama i tata Grand Theft Auto serijala, je 2016. godine ostalo bez voditelja svog Rockstar North odjela, jednog gospodina po imenu Leslie Benzies koji se vraća u igru – jači nego ikad.

Leslie je već 2017. osnovao svoj novi studio koji je nazvao Build A Rocket Boy koji ima preko 130 zaposlenih, uključujući programere koji su radili i na Grand Theft Auto petici.

Rockstar je do sada šibao u akcijskom open-world sandbox žanru. Ne poznamo nekoga tko nije igrao GTA trojku ili najjači GTA ikad – San Andreas. No, od nedavno je Rockstar dobio dobar razlog za noćne more, buđenje noću u lokvama znoja i izgovaranje jednog imena u strahu: Everywhere.

Benzies je nedavno skupio preko 41 milijuna američkih dolara te je time itekako napravio veliki korak u ostvarivanju svog cilja da krene u produkciju novog projekta.

Nakon što smo čuli njegovu izjavu u kojoj opisuje Everywhere: “Igrači postaju pametniji te zahtijevaju više od svojih igara. Mi želimo da igrači imaju stvarnu slobodu živjeti u našem svijetu na način na koji oni to žele. Cilj nam je ponuditi širok spektar game modeova i stilova koji ne pričaju samo priču, nego omogućuju igračima da žive u identitetima i pustolovinama koje najviše žele istražiti.

Naravno da smo otišli na web stranicu navedene igre, ali nam jednako toliko nije ništa bilo jasno. Sve nam ima popriličan Hideo-Kojima-Death-Stranding vibe, a mi smo jedni od rijetkih koji su prepoznali kakvo je remek djelo ta igra. Stoga, veselimo se i ovom projektu za koji ne znamo kada i hoće li izaći, ali nadamo se da hoće jer…

GTA V postoji već od PS3 konzole. Izašao je 2013. godine., cijena mu jako sporo pada (gotovo nikako) i Rockstar uspijeva nekako izvlačiti masnu lovu od ljudi, ne ulagajući u nekakav novi GTA naslov. Naravno da priča može biti “bolja” – posljednji GTA možete igrati i na PlayStation 5 kada izađe…
Stvarno Rockstar? Već treća konzola? Jad…

TAGOVIEverywhere Gaming Gradn Theft Auto Leslie Benzies rockstar