Igre

Bumšakalaka

Aside Banners

Kakav bi to okrutan svijet bio da igra NBA JAM ne postoji!

Piše , Objavljeno

NBA Jam nam je jedna od najljepših uspomena na djetinjstvo. Prvi put smo se susreli s tim jednom prilikom kad smo upali u videoteku gdje su neki drugi klinci igrali NBA Jam na Super Nintendu.

Da, to je Scorpio iz Mortal Kombata kojeg je također stvorio Midway

Da, to je Scorpio iz Mortal Kombata kojeg je također stvorio Midway

NBA Jam je stvorio i/ili popularizirao neke komentatorske fraze kao što je Boomshakalaka, Razzle Dazzle i Is it the shoes? – a najdraža nam je uvjerljivo bila He’s on fire kada bismo toliko zagrijali igrača da je bio nedodirljiv. Još ako je u pitanju bio Del Curry, otac Steph Currya i jedan od najboljih sportaša u video igrama svih vremena… Pfffff. Nitko nam ne bi mogao ništa.

NBA Jam skoro nije postojao jer NBA liga nije htjela svoj logo u arkadnim igraonicama. Mark Turmell, glavni dizajner je snimio video (na KASETU!!!) u arkadnoj igraonici gdje su se okupljale lijepe i pristojne obitelji, tu kasetu je poslao ligi i rekao kako imaju priliku da njihov logo bude istaknut u takvom okruženju.

Pogledajte kratku priču iza NBA JAM-a:

NBA je popustio, Midway su napravili NBA Jam, igra je zaradila preko milijardu dolara – U NOVČIĆIMA, a mi smo zahvaljujući tome imali prekrasno djetinjstvo iako smo se igrali samo na SNES-u i emulatorima. Danas je moguće zaigrati NBA Jam i na mobilnim uređajima pa nemojte propustiti tu priliku.

TAGOVIkošarka nba nba jam nostalgija sport steph curry videoigre

Komentiraj