Igre

cjepidlake united

Aside Banners

Manchester United zbog krize pokazao ružnu stranu – ne žele svoje ime u Football Manageru, pala tužba

Piše , Objavljeno

Prije svega malo da sami sebe potapšemo po leđima zbog izbora naslovne fotke. Kužiš – Solskjaer je football manager u Unitedu. A i grb je tu, dres je tu, sve je tu.

Nego, vratimo se na bitno.

Manchester United je odlučio tužiti SEGA-u zbog upotrebe njihovog imena u jednoj od najpopularnijih nogometnih igara svih vremena – Football Manageru.

Odrasli smo na Championship Manageru koji je negdje putem promijenio ime u Football Manager i otkad znamo za sebe i za tu franšizu, Manchester United je unutra imenom i prezimenom.

Crveni Vragovi se bune protiv uključenosti u igru, protiv crveno-bijelog grba korištenog u igri umjesto njihovog registriranog grba, a nije im drago ni što se pomoću patcheva i modova njihov grb može jednostavno ubaciti u igru.

SEGA i Sports Interactive su odgovorili na ove tvrdnje te su rekli kako se ime Manchester United koristi u igri još od 1992. godine, a dodali su još neke puno važnije tvrdnje.

“Kopije igre su godinama besplatno slane zaposlenicima i igračima kluba koji su u medijima i tweetovima ostavljali pozitivne komentare o igri.”

Nije naodmet ni spomenuti da je osoblje Manchester Uniteda nerijetko kontaktiralo Sports Interactive kako bi im odobrili pristup bazi podataka Football Managera za skautiranje i istraživanje.

I tako, Unitedže, kriza pokuca na vrata i želiš iscijediti koju funtu od izdavača popularne franšize? Ne sviđa nam se to.

Možda su preko Football Manager baze podataka doveli Andersona i Bebea pa im to još uvijek ne mogu oprostiti.

Kako će sve završiti? Još uvijek se ne zna kada pada odluka. Čekamo.

TAGOVIfootball manager manchester united tužba