Igre

samo jedan najbolji

Aside Banners

Misliš da si bolji od Wengera i Mourinha? Dokaži to u ovih 5 najboljih nogometnih igara za mobitele

Piše , Objavljeno

Kažu da smo nacija s 4 milijuna izbornika. Pa što se ne bi stvarno okušali? Pod stvarno, mislimo na virtualnu stvarnost. Evo pet igara gdje možeš testirati kako voditi nogometnu momčad pa možda jednom prilikom, kad Dinamo potroši sve trenere na svijetu i dosadi im stalno vraćati Krunu Jurčića – možda onda dobiješ šansu i u HNL-u igrati na easy.

5. Fifa Mobile

NAPOMENA: Ovo nije prava FIFA kakvu znamo s računala i konzola, ovo je mobilno FIFA iskustvo koje nije za svakoga. Većina igre je podijeljenja u dvije najvažnije sekcije – utakmice gdje samo napadaš i trening drillove. Ove utakmice gdje samo napadaš? Da… Ne igraš obranu, samo napadaš i pokušavaš zabiti gol. Čudno je igrati ovakvu nogometnu igru, ali hej – to je FIFA. I još je kao besplatna. Moraš skupljati i nekakve karte za nove igrače i nove bonuse. Ne možemo jamčiti da će ti se svidjeti, ali nama je sjela dok sjedimo na tronu u kupaonici.

Cijena: Kao free
SKINI OVDJE

4. Super Soccer Champs

Retro asocijacija na vječna vremena legendarnog Sensible World of Soccera gdje si imao samo dva gumba – šut i dodavanje. Vrlo jednostavna igra, poprilično rudimentarnih mogućnosti, ali je nevjerojatno zabavna i izaziva ovisnost.

Cijena je ili 32 kune za punu verziju – ili 0 kuna za besplatnu verziju s oglasima. Pa ti vidi. Predlažemo testiranje s besplatnom verzijom, vidi paše li ti ovaj pojednostavljen način nogometne arkade, možeš li živjeti s oglasima i koliko je teško napredovati bez in-app kupnji. Onda lako odlučiš hoćeš li iskeširati ili ne.
SKINI OVDJE BESPLATNU VERZIJU S OGLASIMA

3. Championship Manager 17

Svi znamo za čuvenu sagu o raspadu ekipe iza Championship Managera. Tvorci ove igre su pobjegli raditi za SEGA izdavača, a ovi neki drugi su zadržali ime kojem nisu činili nikakve usluge. Novo mobilno izdanje je odradio slavni Square Enix, odradili su dobar posao, ali igra je skoro uništena s jednim detaljom – a to je da je “besplatna”. Kad stavimo riječ besplatna u navodnike, onda znate da je free to play, ali sa in-app kupnjom. Tko želi odriješiti kesu za trening šutiranja na gol? Vjerojatno nitko. Naprimjer, trebaš imati coaching badge (čija je cijena 8 kuna) kako bi vodio bilo koju ekipu iz engleske Premier lige. Osim Burnleya.

0

Mogli su puno elegantnije riješiti tu in-app zaradu, za neke kozmetičke dodatke npr., ovako moraš svako malo nešto iskeširati. Naravno, možeš probati peglati igru bez da potrošiš ijedan eurocent, ali tada moraš imati čelične živce jer će tvoj Premierligaš gubiti protiv niželigaških ekipa.

Cijena: besplatno, ali ako hoćeš normalno napredovati i sačuvati svoju kosu, morat ćeš se istrošiti tu i tamo
SKINI OVDJE

2. Football Manager Mobile 2017

FM Mobile bi možda i bio pobjednik – kad mu cijena ne bi bila toliko velika. Ali za sve te licence, za sva ta imena je očito potrebna poprilična doza keša, pogotovo u vrijeme kad se PC igre ne prodaju kao nekoć. Igrali smo ranije inkarnacije ove mobilne igre, čak su nam u duhu puno sličnije klasicima kao što je CM 03/04 jer nema milijun opcija kao noviji nastavci, sve teče, gomilamo igrače, nasilno gasimo aplikaciju usred utakmice jer gubimo… Sve kako i treba biti. Ekipa iza igre proizvodi najbolje igre nogometnog menadžerstva od sredine devedesetih, uglavnom im vjerujemo, ali visoka cijena i jedan maleni div iz sjene su razlog zbog kojeg ova igra nije na prvom mjestu.

Screenshot_9

Cijena: a 48 kuna, brate i sestro. Ili ilegalni putevi, koje ne preporučamo jer tko zna što sve može biti zapakovano u ilegalnoj igri. Ne želiš si otrovati mobitel.
SKINI OVDJE

1. The Soccer Player Manager 2016

Netko će možda pomisliti kako smo ovu igru proglasili najboljom iz isključivo nostalgičnih razloga – ali moramo napomenuti kako nismo nikad igrali Player Managera, igru s Amige prema kojoj je ova igra nastala – a nismo igrali ni Kick Off 2 iz koje je preuzet grafički engine za dio igre s utakmicama.

Screenshot_7

U ovoj igri prtljate po taktikama, pokušavate svoj klub vratiti na stare staze slave. Ono što se nekim igračima neće svidjeti je to što u igri nema pravih imena igrača. Znači – nema Ronalda, nema Messija. Ima poznatih prezimena, ali G.Vida je vezni igrač pa ti vidi. Sve su originalna imena – što bi trebao biti i dodatan izazov jer ćeš morati otkrivati i skautirati igrače. Uostalom, ako dovoljno dugo igraš igre s pravim imenima, nakon deset godina ćeš ionako dobiti klince koji su regenerirani igrači čudnih imena.

0 (1)

Igra je potpuno besplatna, na samom početku možete birati između tri scenarija tj. tri težine igranja. Ili si igrač od 23 godine u odličnoj ekipi s hrpom para ili si u kasnim dvadesetima u okej ekipi ili, ako si baš hardkor, imaš skoro 35 godina i moraš izbjeći ispadanje iz lige sa siromašnom ekipom.

Također – možeš izabrati da budeš samo menadžer. Možeš izabrati da budeš menadžer i da utakmice kontroliraš sa cijelom ekipom i, nama najdraži, da si samo jedan igrač na terenu, a ujedno i menadžer.

Retro sučelje, jednostavan match mode, ogroman broj liga koje možeš igrati (čak i treća hrvatska), iskrena ljubav prema dijelu gaming povijesti – nama je ovo uvjerljivi pobjednik. Još kad skužiš da je igra potpuno besplatna. Pf… Identičnu igru imaš i za PC, ovdje.

Cijena: DŽ

SKINI OVDJE

TAGOVIandroid igre iOS nogomet smartphone

Komentiraj