Igre

GAME ĐIBER

Aside Banners

Najbolje besplatne igre za Android i iOS – i ne, na listi nema Candy Crusha

Piše , Objavljeno

Dosta vam je Candy Crusha i Angry Birdsa? Imamo popis najboljih besplatnih mobilnih igretina, a znate da je sve s The Spiska kul.

Rijetka je igra koja je potpuno besplatna. Autori su naporno radili na njoj i žele doći do barem nekakvog profita – makar i kroz omražene oglase. In-app kupnje su okej ako su opcionalne i ako je igra samo malo izazovnija kada izaberemo škrti put nepeglanja kreditne kartice. Ako moramo dugo čekati između razina (ili platiti pravim keš manijem) – “NE, HVALA”, ako igra postaje preteška bez in-app kupnji – “NE, HVALA”, ako svaki čas iskaču ponude za in-app kupnju – “NE, HVALA”.

Samo džabe.

Samo džabe.

Naizgled dobre igre nam slome srce jer ne slijede ova jednostavna pravila pa ih moramo obrisati i prije nego što smo pošteno promrdali taj virtualni analog.

Zato vam dajemo stvarno dobre igre zbog kojih ćete prežvakati poneki naporni oglas.

Pored informacija o dostupnosti smo uključili i download link da što prije ispunite svoje vrijeme na mjestu gdje i predsjednici političkih stranaka idu bez tjelesne straže.

Sky Chasers

Dostupno za: iOS / Android

Ti si dječak Max koji odluči letjeti u svojoj kartonskoj kutiji. Dizajn je pikselizirani šećer, a i soundtrack je pristojan za ovako malenu igru.

TouchArcade, jedan od autoriteta za mobilne igre, je Sky Chasersu dodijelio ocjenu 4/5.

Sky Chasers je naizgled jednostavna igra, ali ponekad zna zagustiti. Ne pomaže ni činjenica da morate izdvojiti stvarne novce za checkpointove pa samim tim je igra ponekad i teža, ali hej… Razmazile su nas jednostavne igrice u kojima ne možemo izgubiti, vrijeme je za pravi izazov.

Rayman Adventures

Dostupno za: iOS / Android

Pa Rayman! <3

Sjećamo ga se još s Nintenda 64 kada smo u prvim pokušajima 3D gejmanja istraživali njegov čudesan svijet.

E Rayman Adventures je dvodimenzionalan i baš takvog ga najviše volimo. Povratak klasičnim platformerima – refleksi i moždane vijuge moraju raditi zajedno. Ovo je jedna od najljepših igara na bilo kojoj platformi, a izazvat će razdragane reakcije kod nostalgičara – bez obzira volite li samo stare platformere općenito ili baš baš Raymana.

Problem je što jajetu treba nekoliko sati da se izlegne, ali to je možda i dobra stvar jer nikad ne biste odložili ovu igru. Možete kupovati “gemove”, ali možete i bez njih.

PAC-MAN 256

Dostupno za: iOS / Android

Lijepo je vidjeti BANDAI NAMCO logo. Osjećaji posvuda.

Pacman je malo updatean za novo tisućljeće, ali kad kažemo “malo” – stvarno mislimo MALO. Drukčija perspektiva, dječji 3-D i The Glitch koji vas proganja s dna razine, zajedno s duhovima. Morate ovo igrati! Džabe download, minute i minute zabave! U vremenu smanjenog raspona pažnje, minute zabave su itekako dobra stvar. Ali s Pac Manom možda pređe i u sate. Pac Man je prva igra koju smo igrali u svojim životima pa ćete nam oprostiti što ga toliko hypeamo.

Fallout Shelter

Dostupno za: iOS / Android

Fallout shelter

Bethesda je kao zagrijavanje za Fallout 4 izbacila mobilnu igru Fallout Shelter gdje kontrolirate Vault i štitite njegove stanovnike od užasa iz vanjskog svijeta. Ovo nije igra za svakoga, ali ako ste fanovi Fallout serijala ili bilo kakve druge apokalipse, isprobajte ovu igru. Često ćete ju otvarati, upgradeat ćete nekoliko soba i zatvorit ćete aplikaciju, ali umjesto beskorisnog Facebooka ćete otvaranjem ove igre promijeniti živote stanovnicima postapokalipse. Odsad će vam prva stvar ujutro biti provjeravanje stanja Vaulta, ali se bar prvo potrudite protisnuti jedno “dobro jutro” djevojci.

Badland

Dostupno za: apsolutno sve, ali sad nam je najvažnije da je za iOS / Android

Ako jednu igru morate isprobati, neka to bude ova. Prepoznatljiv dizajn svakako pomaže našoj preporuci, a i igrivost nije za baciti. Igra je prije bila na storeovima za nekih 5 dolara, ali ipak su se odlučili za besplatnu stazu popločenu in-app kupnjama, ali možete i bez njih ako ste vješti i strpljivi. Vi ste čudno biće koje treba dosegnuti kraj neprijateljski raspoložene razine (svaka je takva), a putem ćete rasti, smanjivati se, množiti… PREPORUKA SVJECKA!

Score Hero!

Dostupno za: iOS / Android

Napravio sebe u igri. Nacionalnost? Hrvat, naravno, neću da me slučajno otac vidi da nosim išta drugo osim crveno-bijelih kockica. Kao svaki pravi Hrvat, karijeru započeo u Njemačkoj. Keln pa Leverkusen pa Minhen. Kao MyPlayer mod na FIFA-i, samo prilagođen mobilnoj platformi. Upravljate akcijama pojedinih igrača, cilj ostvariti misije (tipa – gol od vratnice ili dva asista sa svojim igračem)… Za pogreške vam se oduzima energija i nakon što se ona potroši, morate malo sačekati da se ona napuni, neke akcije možete premotavati ako imate in-game keša. Ne morate trošiti svoj teško stečen novac, ali mi par puta nismo izdržali i potrošili smo koji pravi dolar. Ponekad je dovoljno pogledati video oglase za igre kako bi dobili in-game keš – što je čist okej alternativa.

HEIST

Dostupno za: Android

Screenshot_43

Ova igra bi vas mogla zbuniti. Toliko je old-school da čak i Pac Man izgleda super friško pored nje. Ovakve igre ste vjerojatno prve posjedovali, poznate su kao Nintendo Game & Watch iako vi, kao ni mi, vjerojatno niste posjedovali Nintendo brand nego neke noname sa štandova. Nintendo Game & Watch je bio upravo to – jedna jedina igra i sat na LCD ekranu. Nastao je čak i prije Gameboya, a pokazao je kako ima profita u prijenosnim konzolama.

Čak u sučelju Heista i imate staru konzolu. Stisnete START i odjednom ste pljačkaš koji mora pokupiti svaki mogući novčić dok s neba padaju nakovnji, klaviri, vaze cvijeća i cigle. Izazovno i nostalgično, baš kako volimo.

Ponekad nakon izgubljenog života, iskoči oglas za neku igru, ali ne treba vas to previše zabrinjavati. Ionako smo navikli stiskati te ikseve.

Asphalt 8: Airborne

Dostupno za: iOS / Android

Ako ste imalo preletjeli App Storeom/Play Storeom, sigurno ste susreli ovo čudo od igre. Brutalne pile, nevjerojatne vratolomije u zraku, driftanje, sudaranje s drugim pilama… Ova igra ima sve što vam treba da zadovoljite svoju potrebu za brzinom. Napredovanje je ponekad teško jer trebate creditse da otključate nove automobile pa vam preporučujemo kupnju samo jednog automobila u svakoj klasi. Nemojte se prevariti kao mi i kupiti još tri automobila iz iste klase jer su lijepi. Odlična igra, potrošit će vam vrijeme kao i Hrvatska u ljeto.

asphalt

Možete ju pronaći i u Windows Storeu za svoje Windows 8 i Windows 10 uređaje za PC iskustvo utrkivanja. Čak bismo je izabrali prije svake moguće (novije) inkarnacije Need for Speeda.

Nema šanse da smo spomenuli sve dobre besplatne igre. Što smo izostavili, a da nam ne možete oprostiti?

TAGOVIandroid angry birds candy crush saga flappy bird igre iOS iPhone

Komentiraj