Igre

Aside Banners

Ne moraš prekinuti s negejmerskom djevojkom – samo joj daj ove igre i navući će se

Piše , Objavljeno

Voliš gejmati. Možda čak i ne svakodnevno, ali s vremena na vrijeme. Ono što te snađe u takvim trenucima je prijekorni pogled tvoje djevojke koja je samo čekala da se dohvatiš gamepada kako bi ti prigovorila što nisi oprao suđe, a tu naganjaš loptu.

“Samo se debljaš, bolje da ideš na neki pravi nogomet.”

Koliko puta si to čuo i poželio da ti djevojka bude gejmerica?

cosplay 4

Ona je sigurno gamerica

Čuli smo i za ekstremne slučajeve kada bi djevojka uzela čekić – i to ne da popravi ormar u kući koji ti obećaješ popraviti već mjesecima, već kako bi “pomazila” tvoj cijenjeni Playstation. Kome to treba u životu?

Nemaju svi veliku sreću da budu u vezi s gejmericom koja te razumije kad bacaš rečenice koje ostatku čovječanstva zvuče kao kletve na latinskom. Možda ni ne želiš curu gejmericu, ali cijenio bi curu koja može razumijeti gejmanje – čak štoviše, ubaciti se u neki session gejmanja ponekad. Nema ništa romantičnije nego kad te napokon cura našamara u Street Fighteru II i osmijehom na licu ti… stisne rematch.

Kako pridobiti djevojku da ga uzme u ruke?

video-games-1136042_1280

Ako ćemo u ovo površno ispunjenje fantazije sa (pseudo)znanstvene strane…

Pronađi nešto što ju motivira i primijeni to na izbor igara.

  • Ako imaš kreativnu djevojku – sigurno će radije igrati Minecraft ili različite Tycoon igre.
  • Ako imaš djevojku koja želi provoditi vrijeme s tobom – vrijeme je za igru u kojoj ćete morati komunicirati i surađivati kako biste uspjeli. Kao u pravoj vezi.
  • Ako je kompetitivna – izaberi neku jednostavnu igru koju možete igrati “jedan na jedan”. Iako, pripazi, ovakve igre vam se mogu obiti o glavu.

Najvažnije je izabrati igru koja nije zahtjevna te u kojoj je zabavno otkrivati stvari i učiti. Ako dobije prezahtjevnu igru s kompleksnom pričom, možda odloži gamepad i uzme smartphone u ruke kako bi igrala najmržu stvar predanim i povremenim gejmerima – Candy Crush Sagu.

Razlog zašto većina djevojaka odbija igrice je nedovoljno poznavanje materije. Pokušaj joj objasniti zašto voliš igre, što ti se sviđa u njima, što te intrigira i zašto im se vraćaš. Postoji velika šansa da će pokušati razumjeti ako kroz opušten razgovor dođete do ove teme. Još usporediš svoju najdražu igru s njom i uspjeh je zajamčen. A onda umjesto stote večeri zaredom uz film, predložiš opuštenu večer gejmanja, po mogućnosti sa slatkim glavnim likovima, fine grickalice i malo alkohola da stvari budu zabavnije. Možda otkrije čari gejmanja i budete sretni do kraja života.

Ove igre predlažemo za sretan gejmerski suživot s curom negejmericom

Mario Kart 64

Dostupno za: Nintendo 64, ali ima emulatora za računalo – moš ti to

235052-mariokart1

Djevojke inače nisu pretjerano lude za racing igrama, osim ako su Megan Fox. No – Mario Kart je idealna igra za djevojke koje se uspaničare kad im kažeš da stisnu kvačilo. U Mario Kartu nema kvačila, jedan gumb za gas, jedan za ispaljivanje različitih power-upova koje pokupite putem i to je sva mudrost. Samo kao iskusni gamer, pripazi da na uvođenju svoje djevojke u Mario Kart ne izabereš nenormalne staze kao ona prokleta s pingvinima – inače bi se mlada dama mogla naživcirati.

Ono što je odlično kod Mario Karta je što u svakom trenutku možeš pokupiti power-up koji će smlaviti vodećeg u utrci, to bi joj se moglo svidjeti. Ako si ti vodeći, a ona smlaviteljica.

Scott Pilgrim vs The World Game

Dostupno za: Playstation, Xbox

Hit strip pa hit film pa hit igra nastala zbog filma, ali preuzela stripovski grafički izričaj. Ne, ovo nije klasični superjunački zaplet, ovo je više nešto u čemu bi Michael Cera glumio glavnu ulogu. Pa ju je i glumio.

Zaljubiš se u Ramonu Flowers (ime nas neodoljivo podsjeća na NBA igrača Ramona Sessionsa), ali ne možeš biti sretan dok ne poraziš njezinih sedam bivših – kako to inače biva i u stvarnom životu. Vizualno simpatična beat ’em up igra u kojoj ti i tvoja osobna Ramona Flowers možete surađivati u borbi protiv duhova ljubavne prošlosti. Nema se što puno naučiti, iako postoje kombinacije – može se preživjeti s uobičajenim šamaranjem tipki i triggera.

Castle Crashers

Dostupno za: Xbox 360, Playstation 3, Windows, OS X, Xbox One

Ako si ti bradati grafički dizajner, a tvoja draga također ima Macbook – ovo je igra za vas. Zašto? Pa bez problema se vrti na OS X-u. Dosta današnjih igara (pogotovo indy ostvarenja) ide na OS X, ali Castle Crashers je nešto što morate isprobati. Četiri viteza šarenih boja nas podsjećaju na srednjovjekovnu verziju Power Rangersa, a svoju damu možeš motivirati s malo spolne jednakosti jer možda je baš ispod plavog oklopa prekrasna dama. Pritiskanje svega živog i neživog je opet taktika koju vrijedi koristiti, a igra ima jedinstven dizajn.

Kad porazite bossa na nekoj razini, borite se međusobno za oslobađanje princeze pa nije stalno kooperativno, dobijete priliku malo nahraniti ego. Pokušajte hraniti ego svoje djevojke u tim trenucima i popustiti joj malo u tim bitkama – ako želite završiti igru zajedno.

Minecraft

Minecraft

Dostupno za: sve ikad, ali miš i tipkovnica su majka

Najpopularnija igra u ovom trenutku, a svatko tko ju je probao – zna i zašto. Ljudi postaju ovisnici o ovoj igri građenja nevjerojatnih svjetova, puzzleru i avanturi. Sve što vam je potrebno je malo vremena i kreativnosti. Ako je izabranica tvog srca kreativniji tip, oduševit će ju gradnja, a baci joj bubicu u uho s Youtube klipovima Minecraft verzije Hogwartsa, Sredozemlja ili Crnog Bisera. S ovim ne možeš promašiti… Jedino što ju možda odbije je upravo ono što osvaja srca gejmera diljem svijeta – a to je kockasti dizajn koji je možda malo prekockast za ukus djevojaka koje imaju vlastitu definiciju lijepog.

To The Moon

Dostupno za: Windows, OS X, Linux

Žanr je avanturistički RPG, ali po načinu igre nije ni blizu Final Fantasyu ili kompleksnijim RPG-ovima, ali je i dalje jedno odlično iskustvo koje potvrđuje tezu kako igre mogu biti umjetnost.

Ovo bismo nazvali remek-djelom pričanja priče ili interaktivnim filmom/knjigom – jer od frantičnog gejmanja, potrebe za naoštrenim refleksima i adrenalina nema previše. Igra je single-player, pređe se u nekoliko sati, a završava u suzama. Kako je autor nagovorio svoju djevojku da odigra igru?

“Ovo ti je na shemu Vječni sjaj nepobjedivog uma, znanstvenik si koji prčka ljudima po sjećanjima, ima taj neki deda, on bi na Mjesec kao… ne zna zašto, želi znati zašto. Trebaš mu kopati po sjećanjima. Brzo ćeš preći. I tužno je na kraju, i ja sam plakao. Nije teško… Ma nije, kad ti kažem. Ajde, probaj.”

*5 sati i 2 paketa maramica poslije*

“Jesam ti rek’o”

Dizajn? Napravljen u alatu RPG Maker, izgleda kao stare verzije RPG-ova, nište revolucionarno, ali to nije ni važno u ovakvom tipu igre.

I glazba će vas proganjati u snovima koliko je lijepa.

Screenshot_4

Monument Valley

Dostupno za: iOS, Android, Windows Phone

Najveća zamjerke Monument Valleyu su jednostavnost i kratkoća. To je ono što trebaš da ubaciš curu u ozbiljnije gejmanje. Igru je moguće preći za sat i kusur, a nema šanse da zaglavi igdje.

Princeza Ida. Samo natukni da je princeza glavni lik i da ju nitko ne mora spašavati. Mora proći kroz labirinte optičkih iluzija i nemogućih objekata, a svaka od deset razina funkcionira na drukčiji način. Monument Valley je inspiriran radom jednog od nama najdražih umjetnika M.C. Eschera, a sve je tako šareno, blago i lijepo da će možda upravo svidjeti istoj onoj djevojci koja baca hejt na kockasti Minecraft.

Ako negejmerska djevojka počne cmoljiti što je igra gotova, možeš ju iznenaditi s dodatnih osam razina u obliku Monument Valley Forgotten Shores.

Lego igre

collage

Dostupno za: većinu suvremenih igraćih platformi

Lego igre su uglavnom jednostavne, a dolaze kao brojne franšize od kojih tvoja djevojka sigurno voli bar jednu. Gospodar Prstenova, Batman, Harry Potter, Indiana Jones, Marvelovi Avengersi… Sigurno će joj se svidjeti barem nešto od svih tih superpopularnih naslova.

Little Big Planet

Dostupno za: ovisi o nastavku, ali LBP je Playstationov naslov

Cure se nakače na Little Big Planet. Isprobano. Ponajprije zbog glavnog pletenog lika imena Sack Boy. Sack Boy bi bilo prečudno ime u normalnom svijetu, sva sreća da se ovdje radi stvarno o vrećastom, pletenom characteru. Jednostavna mehanika igre i kreativni elementi osiguravaju masnu zabavu. Platformer u kojem ponekad treba misliti, slatki likovi, savršen recept za uvod cure u gaming svijet. A i šansa da ju snimiš slatku kako se svađa s kontrolerom i ekranom.

Javi nam se ako su naši prijedlozi upalili i ako smo stvorili gejmersko čudovište.

A možeš poslati i fotke ako ti djevojka ovako izgleda.

TAGOVIcosplay cure Gaming igre mario kart minecraft video igre

Komentiraj