Igre

pripremite se

Aside Banners

Top 5 igara koje ne želite propustiti ovu jesen

Nadolazećoj jeseni veseliti se mogu oni koji se igraju povremeno kao i oni kojima je pojam društvenog života jednako poznat kao što je Štefeku iz Središća nijemi znanstvenik imena Gordon Freeman. Novih vrhunskih igara biti će u izobilju pa evo naših pet preporuka na koje se isplati utrošiti vrijeme i novac. I ljutnja ljepše polovice.

Piše , Objavljeno

Bilo da ovo ljeto zabavu tražite na nekoj od brojnih hrvatskih plaža ili ste nolifer koji doma između pauze od igranja gleda u stražnjicu znanstvene časnice Seven koja putuje sa svojom ekipom po Delta kvadrantu, kada dođe jesen, zabavu i jedni i drugi traže uglavnom u samo jednom mediju – video igre.

To veoma dobro znaju velike izdavačke kuće koje već tradicionalno za jesenske dane pripremaju obilje igraćih hitova. Uz već standarne, kao što su FIFA, PES, NBA, Call of Duty, Medal of Honor, Need for Speed i ostale popularne franšize, dolaze i naslovi koji će pokušati zagolicati našu maštu te nas odvesti duboko u neke fantazijske/SF/steampunk/povijesne vode. Mi ćemo se ovdje upravo osvrnuti na te igre kako vam slučajno ne bi promakle ispod radara. Ajmo redom.

Darksiders 2 (PS3, XBOX 360, PC, Wii U)

Darksiders 2

Darksiders 2


Kada su se prije dvije godine pojavili prvi Darksidersi, bio je to jedan od onih naslova od kojih ništa ne očekuješ i koji ti legne kao budali šamar. Akcijska-avantura gdje smo u ulozi jednog od četiri Jahača Apokalipse (Rata, konkretno) održavali balans vječnog sukoba između Raja i Pakla, punokrvni nastavak franšizu odvodi u mnogo dublje RPG vode, a naš glavni protagonist ovaj puta je sama Smrt.
Radnja igre odvijati će se simultano s onom iz prvog nastavka pa ako ste odigrali prethodnika, imate veliki iskustveni bonus. Kada smo rekli ranije “duboke RPG vode“, mislili smo na obilje loota i nekakva skill stabla. Hmmm, kada bolje razmislimo, ovu igru možete zamisliti kao Diablo 3 iz trećeg lica. Coolness faktor prilikom masakra demonskih horda biti će čak i veći. Ako nam ne vjerujete, pogledajte impresivan CGI trailer. Video govori milijune riječi.

Guild Wars 2 (PC)


Oni koji pretežito borave u MMO vodama, igraju dvije igre – World of Warcraft ili Guild Wars. Konceptualno sasvim različite franšize od ove jeseni biti će još različitije jer osim što Guild Wars 2 ponovno neće tražiti mjesečnu pretplatu te što će i dalje biti PvP ekstaza, sada ćemo dobiti i odličan PvE dio, dinamične questove, skill based gameplay (ne WoW like gear based) te priču ispričanu kroz glasovno-sikronizirane animacije. Neki ovu igru nazivaju revolucijom MMO žanra, a mi ćemo samo dodati živi bili pa vidjeli. I igrali se. Veoma puno.

Assassin’s Creed III (PS3, XBOX 360, PC)

Assassin's Creed III

Assassin’s Creed III


Serijal koji nas je učinio ovisnim o penjanju po visokim tornjevima te skakanju bez padobrana u nakupine sjena, ovu jesen ide velikim korakom naprijed. Nakon Altaira i Ezia, red je došao da u ovoj akcijskoj avanturi preuzmemo ulogu Indijanca Connora te kroz razne spletke pokušamo osigurati nastanak SAD-a u onom velikom ratu za američku neovisnost. Connor će se umjesto baruta više oslanjati na tradicionalna oružja (luk i strijela, tomahawk sjekira), a već ionako veoma atraktivna borba trebala bi zahvaljujući novom engineu biti još atraktivnija. Jesmo vam rekli kako ćete moći upravljati i velikim jedrenjacima? Nismo? Sram nas bilo.

Borderlands 2 (PS3, XBOX 360, PC)

Borderlands 2

Borderlands 2


Grindanje je ove godine u modi. Nije da dobar dio igrača još uvijek čisti na infernu Sanctuary Diabla 3, ovu jesen stiže igra koja će i nadmašiti Blizzardov naslov po količini različite opreme koje je moguće skupiti. Prema riječima ekipe Gearbox Softwarea koja stoji iza Borderlandsa 2, očekuju nas milijuni i milijuni komada različitog oružja koje ćemo moći skupljati individualno ili kooperativno s prijateljima. Radnja ovog RPG-a biti će i dalje na planetu Pandora, no ugođaj će biti nekako… Zemaljski. S faunom koja uvelike podsjeća na one reptile od prije 70-ak milijuna godina. Jedino je glazba iz našeg doba i apsolutno oduševljava.

Dishonored (PS3, XBOX 360, PC)

Dishonored

Dishonored


Među najoriginalnije jesenske hitove svakako možemo uvrstiti Dishonored koji nam priprema ekipa zaslužna za naslove kao što su stari, no odličan Arx Fatalis te ništa lošiji i nešto noviji Dark Messiah of Might & Magic. Najnoviji uradak Arcane Studiosa biti će akcijska avantura s obiljem RPG elemenata gdje ćemo iz prvog lica raditi ono što smo radili u prvom Assassin’s Creedu – prikradati ćemo se bogatim i moćnim metama te se bušenjem njihovih vratova brinuti za opće dobro. Ovdje posebice treba istaknuti fantastičnu steampunk atmosferu koja je uvelike realizirana uz pomoć čovjeka koji je napravio City 17 u Half-Lifeu 2. Sjećate se onih velikih hodajućih robota s veoma dugim ekstremitetima? Biti će sličnih i u Dishonoredu. Auch.

TAGOVIAssassin's Creed Borderlands Darksiders Dishonored Guild Wars igre pregled

Komentiraj