Igre

Aside Banners

10 najboljih Marvel igara ikada – bit će bijesnih fanova, ali hej…

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Marvel je u posljednjih deset godina eksplodirao ponajviše zahvaljujući filmovima iz MCU-a. Ne poznajemo osobu koja voli ekranizacije popularnih stripova, a da nije bar dva puta pogledala Avengers: Endgame. Lako je pretpostaviti da sigurno postoje i video igre u kojima upravljate s omiljenim stripovskim likovima. Takve igre postoje i mi želimo s vama podijeliti listu od 10 najboljih.

Na toj listi se neće nalaziti one fake Marvel igre za Android s kojima vam žele samo izvući malo po malo lovu iz džepa. Na našem popisu se nalaze samo igre koje od vas zahtijevaju puno para (osim ako piratizirate, što naravno ne radite), ali mi kao moramo biti protiv toga.

Bitna informacija: jako smo subjektivni te smo poredali igre prema njihovoj sentimentalnoj vrijednosti. Toliko subjektivnih da smo se posvađali s urednikom koji tvrdi da X-Men Mutant Academy mora ići na ovu listu i da igra na prvom mjestu ne smije biti prva. Trudili smo se ne ponavljati naslove, ali nije baš posve išlo. Svakako preporučujemo da provjerite cjelokupne franšize pojedinih igara.

10. Marvel vs. Capcom: Infinite

Krenulo je kao super cool ideja gdje ste imali prilike boriti se s likovima iz Street Fighter ili Marvel franšize, a pretvorilo se u epic serijal čiji smo posljednji dio izdvojili.

Za ekipu koja se samo želi tarabati bez nekakve prevelike priče. Doslovno možete s Wolverineom i Mega-Manom razbijati Ghost Ridera i Dantea iz Devil May Cryja.

9. X-Men Origins: Wolverine – Uncaged Edition

U Hack-n-Slash stilu kao što su to PS2 verzije God of Wara upravljate s Loganom koji grebe sve na što naleti. Tu je priča gdje on kao pokušava vratiti svoje mišljenje (da li i vi imate osjećaj kao da se on stalno pokušava prisjetiti tko je?), ali nama je bitno s najpopularnijim ručnim kandžama rezati protivnike. Realno, zabavno je, a i tko nije pod nastavom u školi stavljao bojice ili flomastere između prstiju te crtao praveći se da je Wolverine.

8. The Incredible Hulk: Ultimate Destruction

Kada smo tu grafiku vidjeli sada, zabolio nas je centar za vid. Izgleda grozno, ali nostalgiju koju izaziva veliki, zeleni, ljuti, topless frajer… To ni Marcel Proust u svom djelu “U potrazi za izgubljenim vremenom” nije mogao opisati. Ovo je jače od kolačića.

Ne bismo ovo sada nekome preporučili, ali da je jedna od najboljih ikad – je.

7. Marvel’s Spider-Man

Nismo znali da li da stavimo prvi dio ili verziju s Miles Moralesom, ali neka bude kao da je dva-u-jedan.

Spider-Man je doživio najviše standalone igara. To i nije nekakvo iznenađenje s obzirom na to da je i najpopularniji lik. Mi smo se odlučili u ovih top 10 ubaciti posljednju avanturu u kojoj igramo kao Peter Parker. To je igra kakvu zaslužuje vaš ljubazan susjed pauk-čovjek.

Odigrali smo cijelu igru i sve DLC-eve i još nam nije dosadilo vješati se između nebodera. Precool doživljaj jednostavno!

6. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Dugo traje naša ljubav s ovom akcijskom-avanturom iz ptičje-ish perspektive. Igrali smo sve dijelove, skupili skoro sve likove. Obožavamo Ultimate Alliance franšizicu. Iako ne dobiva ljubavi koliko bi možda trebala.

Uglavnom, zamislite igru koja ima precool stripovsku priču, u ovom slučaju je to Endgameasti scenarij te imate 46 igrivih Marvel likova koje možete razvijati, postaju jači i uz sve to moguće je igrati s do četiri prijatelja…

Što nam treba više u životu? Bilo bi dobro da u trećem nastavku možemo igrati s Gambitom, ali oke.

5. Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects

Još jedna Brawl igra ili kako ih mi nazivamo – tuča. Još se sjećamo kada smo ju dobili u ruke rane 2006. godine nakon što smo jako puno o njoj slušali od drugih prijatelja koji su ju igrali kod rođaka iz Njemačke koji je navratio za božićne praznike.

Boriš se protiv heroja s negativcima. Ne znamo zašto nam je to bilo toliko napeto. Možda je to zapravo alarmantno i potrebno nam je razgovarati s nekim, ali da, naginjali smo uvijek igrati s negativcima.

4. X-men Legend II: Rise of Apocalypse

Mogli bismo reći da je ovo preteča čitave Ultimate Alliance priče. Također, velik broj sati, svi likovi su bili otključani.

I dalje mislimo da je ovo jedina igra u kojoj se može igrati s Profesor Xavierom, a da on nije u kolicima. Uz to je bio i najbrži lik i imao jako cool moći.

Ovo bismo mogli potencijalno ponovno instalirati na računalo.

3. Lego Marvel Super Heroes 2

Ne znamo je li postoji i jedna Lego igra, a da je loša. Obožavamo sve što su izbacili. Velik broj likova, fantastičan humor, svaki naslov ima ogromnu replay vrijednost.

Star Wars, Gospodar Prstenova, Marvel, DC, Harry Potter – jednostavno je sve pun pogodak, a ni ovo nije ništa drugačije.

Igra za svaku životnu dob, a i godišnja doba.

2. The Punisher

Grafički nam ovaj naslov izaziva iste bolove, ali i budi jednake lijepe uspomene. Ne sumnjamo da je ovo najbrutalniji naslov na ovom popisu.

Načine na koje si mogao ubijati i mučiti ljude. Bili smo klinci, a bilo nam je fascinantno, smiješno i zabavno… (Možda bismo stvarno trebali popričati s nekim)

Mislimo da bi nas ova igra i danas zabavila.

1. Ultimate Spider-Man

Ovo je drugi Spider-Man naslov, ali s razlogom je tu. Ultimate je bio jedan od mnogobrojnih spin-offova od Marvela s kojim su pokušali ponovno popularizirati svoje stare likove u novom ruhu.

To su bili prvi stripovi koje smo posjedovali. S jedne strane je bio Spider-Man, a s druge je bio X-Men.

Stripovi su bili odlični, ali i igra nam je bila i ostala jedna od najdražih igara i ne samo zbog tada inovativne cel shading grafike zbog čega je sve izgledalo kao da je strip.

Osim što je igra pratila strip, imali smo mogućnost igrati pola igre s Venomom – to je bila najjača makljaža. Tu senzaciju koju osjetimo kada on skoči u zrak kao Hulk. Neopisivo.

Volimo Marvel i volimo igre.