Igre

gaming godina

Aside Banners

Najbolje video igre u 2018. – vrhunska godina je iza nas

Piše , Objavljeno

Godina na izmaku ponudila nam je nekolicinu odličnih naslova, a iako nas lagano sustižu godine i nedostatak slobodnog vremena, za neke od ovih video igara uvijek bi trebalo pronaći i ciljano odvojiti vrijeme. Isplati se.

Celeste (PS4, Xbox One, PC, Switch)

Platformska indie uspješnica s razlogom je postigla zapažene brojke u prodaji ove godine s obzirom na to da se radi o zahtjevnoj, ali i vrlo dobroj igri. Uspon s Madeline nije jednostavan, ali može biti vrlo zabavan. Igra je izašla još u siječnju pa ste dosad već mogli osvojiti Mount Everest, odnosno Mount Celeste.

 

Forza Horizon 4 (Xbox One, PC)

Arkadno utrkivanje nas je naviknulo na visoke standarde uspješnih prethodnika, ali Forza Horizon 4 sustiže tu ljestvicu pa i pokazuje svoje dodatne adute. Vizualni aspekt čitave igre je na vrhunskom nivou, a na vama je samo da birate godišnje doba u kojem ćete se najbolje snaći na stazi. Spoiler alert – to definitivno neće biti zima.

 

God of War (PS4)

Kratosov povratak definitivno je jedan od onih koje bismo mogli nazvati povratcima sa stilom. Nordijska mitologija, iako u ovom svijetu već lagano i isfurana, novom God of War izdanju dala je neophodnu svježinu, a igrači imaju što istraživati. Priča o ocu i sinu definitivno će bolje leći onima koji su s likovima i ranijim nastavcima iz serijala upoznati, mada se radi o novom i fantastičnom svijetu. S tehničke strane, igra je perfektna, a kristalno čistim pejzažima i borbama malo što ove godine može primirisati.

 

Into the Breach (PC, Switch)

Zvuči krajnje jednostavno. Ovladaj moćnom tehnologijom budućnosti i porazit ćeš divovske vanzemaljce koji su ti stali na žulj. Ipak, ova SF strategija iz studija Subset Gamesa, najpoznatijeg po vrlo popularnoj strateškoj igri FTL: Faster Than Light, puno je više od toga. Idealno za taktičare i ljubitelje šaha.

 

Marvel’s Spider-Man (PS4)

Ono što je ustvari najbolje kod novog Spider-Mana je što igra uopće ne pokušava hiniti neku ozbiljnost, koja bi valjda s budžetom trebala doći sama po sebi. Riječ je o potpuno opuštenoj i krajnje zabavnoj superherojskoj igri iz Insomniac Gamesa, koja ni po čemu ne donosi ništa revolucionarno u žanru, ali je svejedno najbolja Spider-Man video igra ikad napravljena.

 

Monster Hunter: World (PS4, Xbox One, PC)

Posljednjih godina predatorske igre, u kojima je highlight jednostavno lov sam po sebi, definitivno su na cijeni. Najnoviji nastavak serijala Monster Hunter, koji je u tom žanru gotovo pa pionir, novi je pogodak iz Capcom radionice. Sandbox svijet u koji se isplati ulupati mnogo slobodnog vremena. Naravno, pod pretpostavkom da ga imate.

 

Red Dead Redemption 2 (PS4, Xbox One)

Akcijska avantura u western duhu, odnosno kroz oči Arthura Morgana, člana bande odmetnika s Divljeg zapada neizostavan je favorit svake ovogodišnje liste, a ako ste ju samo jednom upalili jasno vam je i zašto. Šuška se i o PC verziji, no službenog iskaza iz Rockstara na tu temu i dalje nema. Vjerojatno i oni danonoćno peglaju Morganove misije po šumama i gorama.

 

Yakuza 6: The Song Of Life (PS4)

Serijal kojem su svojedobno tepali ‘Japanski GTA’ donosi svoj novi nastavak, agresivan i bizaran, kako to obično i biva u Yakuzi. Sama priča i radnja nisu nužno najbriljantniji uradak koji će vam stići u ruke, ali snaga ove, a nerijetko i sličnih igara je u svim onim dodatnim aktivnostima. U kreiranju vlastitog narativa po ulicama, kafićima, tučnjavama i na karaoke nastupima.

TAGOVI2018 best of 2018 god of war igre konzole playstation PS4 red dead redemption spiderman top lista xbox yakuza

Komentiraj