Igre

Ajmo sad svi

Aside Banners

Napokon netko: Nizozemska masno kaznila EA zbog FIFA-e

Piše , Objavljeno

Većina nas EA vidi kao novca gladne negativce gaming industrije. Njihov omraženi plan poslovanja loot-boxovima je poznat svim gamerima i nitko ga ne voli.

Nizozemska je odlučila početkom listopada prekinuti taj loš oblik poslovanja u video igrama. Zahtijevaju da EA promijeni način kako loot-boxovi u FIFA-i 19, 20 i 21 funkcioniraju. Ako to ne naprave, dužni su platiti kaznu od 250,000 eura svaki tjedan u kojemu je taj plan poslovanja aktivan. Sveukupna cifra se može maksimalno popeti na 5 milijuna eura. Isto to je napravila i Švicarska.

EA Beneluks je izjavio kako oni ne vide da sa svojim loot-boxovima krše zakone o igrama na sreću odnosno kockanju. Također, tužni su zato što to može negativno djelovati na igrače iz Nizozemske (ne nogometne, nego oni koji igraju video igre). Pokušat će napraviti što god mogu da ne dođe do toga, bla bla bla…

Nemamo znanstvene dokaze za to, ali smo uvjereni kako ovaj “dodatak” u video igrama izaziva svojevrsnu ovisnost. Pričamo iz iskustva, igrali smo FIFA-u. No, nisu to jedine video igre koje imaju nekakav oblik loot-boxova koje želite kao pakete Pokemon sličica skupiti čim prije, što više, kako biste dobili onu “zlatnu” koja vrijedi najviše. Mi mislimo da to treba u potpunosti prekinuti.

Bravo Holandijo, nadamo se da će osim Švice i druge zemlje krenuti tvojim stopama.

Zamišljamo si paralelni svemir u kojemu umjesto grafita ‘Mamiću odlazi’ vidimo grafite ‘EA odlazi’.

TAGOVIea loot-box Nizozemska