Igre

Konkurencija Brzim i žestokima

Aside Banners

Need for Speed punom brzinom stiže na filmska platna

Posljednjih dana vrte se glasine o ekranizaciji popularnog serijala Need for Speed. Sjeća li se tko zadnje ekranizacije igre koja nije bila smiješno loša?

Piše , Objavljeno

Pokušavamo se sjetiti zadnjeg uspješnog projekta ekranizacije neke igre, ali nam baš i ne ide. Što nije obeshrabrilo potencijalne kupce ovog projekta, koji su se već poravnali u startnom redu.

Ovisno koji izvor vijesti pitate, u utrci za otkup prava vode DreamWorks, Warner Bros. i niz ostalih studija – ali ne i Universal, koji je imao žanrovski potencijalno sličan serijal Brzi i žestoki, čiji je šesti nastavak već najavljen. Mada nije ni previše bitno. John Gatins, scenarist nedavnog SF akcića Real Steel (Hugh Jackman u glavnoj ulozi), navodi se kao producent, a njegov mnogo manje iskusni brat George pisat će scenarij. Tako kažu.

Naravno, pošto je sve ovo još uvijek u sferi planiranja i razvoja, nema puno informacija o samom radnji filma. Ali nije baš da imamo puno manevarskog prostora za nagađanje. Možete se kladiti da će brzi auti i sisate glumice biti dva tri glavna selling pointa.

Što se same igre tiče, lani je izašla 18. po redu iteracija franšize čiji je prvi naslov izašao 1994. godine, a od 1997. praktički svake godine izašla je nova verzija igre. Christina Hendricks posudila je glas jednom od likova u posljednjoj iteraciji nazvanoj The Run – ako je pridobiju za filmsku verziju, totalno smo zainteresirani.

TAGOVIekranizacija igre igre igre na filmu need for speed

Komentiraj