Igre

parice

Banner 300

Nintendo izbacuje Dr. Mario za sve naše smartphone uređaje, ali s jednom ogromnom promjenom

Piše , Objavljeno

Nintendo je kompanija koja je dugo vremena držala isključivo do svojih konzola, gasili su sve moguće fan-made igre za računala, browsere i mobitele koje koriste njihove likove, ali negdje putem su promijenili priču i shvatili su da se moraju prilagoditi tržištu.

Doprlo im je do čudnovatih mozgova da moraju promijeniti strategiju i dati ljudima svoje prepoznatljive likove i nasljeđe – tako što će ih učinit dostupnima svima, bez “upada” u Nintendo eko-sustav od dvjestotinjak (i više) dolara – što je cijena konzola. Prvo su napravili jeftinije konzole, a zatim su se odlučili izraditi i mobilne igre. Tu leže parice.

Nakon Marija i Pokemona, napokon ćemo dobiti i klasik koji smo dugo čekali, jednu od omiljenih nam puzzle igara. Dr. Mario će uništavati šarene viruse i bakterije, ali jedna promjena nas je malo razočarala. Koliko će to utjecati na užitak igranja – ne znamo dok ne isprobamo.

Trailer zvuči dosadno, ali se veselimo igri pa utišavamo našeg preglasnog unutarnjeg kritičara.

.

Ali gameplay je drukčiji nego u ranijim verzijama Dr. Marija. Kapsule ne padaju s vrha ekrana u Tetris-maniri već ćemo drag-and-droppati kapsule na polje. Zasad osuđujemo ovaj potez, ali s obzirom da je prilagođeniji mobilnim uređajima, touchscreenovima i već naučenim gestama – možda bude pun pogodak.

Igra će biti besplatna, ali smo sigurni da će Nintendo nakrcati igru s in-game kupnjama koje će vam omogućiti bolje i lakše (i skuplje) gejmanje.

Igra stiže 10. srpnja i za Android i za iOS!

TAGOVIandroid dr. mario Gaming igre iPhone nintendo super mario