Igre

revolucija ili promašaj?

Aside Banners

Nova Pokemon igra koju ćeš moći igrati i dok spavaš – Pokemon Go za san?

Piše , Objavljeno

Pokemon Company je najavila novu aplikaciju/igru nazvanu Pokemon Sleep. Igra je najavljena na press konferenciji u Tokyju, a moći ćemo ju zaigrati 2020. godine na mobilnim uređajima. Zasad nemamo previše detalja, ali igra će biti dostupna i za Android i za iOS.

Pokemoni su nekoć bili ekskluzivno dostupni za Nintendo uređaje, ali se prelazak na smartphone uređaje višestruko isplatio. Pokemon Go i danas zarađuje masne pare, fanova ima posvuda, a spremni su i iskeširati za power-upove. Pokemon Go je unio revoluciju u igre (čije naznake je donijela igra Ingress), a posebno se hvalila povećana fizička aktivnost igrača.

Pokemon Sleep ima još jedan posve novi koncept.

“Koncept igre je da se igrači vesele buđenju svakog jutra.” Planiraju pretvoriti spavanje u zabavu, a dodali su i kako je Snorlax bio glavni savjetnik za ovu igru.

Igra koristi vrijeme provedeno spavajući, ali i podatke o buđenju kako bi stvorila novi oblik gaminga. Kako će to točno funkcionirati – vidjet ćemo.

Što se nas tiče – mi se veselimo buđenju svakog jutra (okej, nekad nam se ne da na posao #nedanje), ali i spavanju. Istina je da bismo mogli “bolje” spavati – polazak na spavanje u isto vrijeme, buđenje u isto vrijeme, dovoljno vremena pod poplunom. Možda igra pomogne u tim namjerama, ali ne bismo se trebali osloniti previše na “gamification” spavanja kroz omiljene nam Pokemone. Usputno ćemo testirati, probat ćemo se ne navući.

Pokemon Sleep će skupljati informacije na novom Nintendo uređaju Pokemon Go Plus +. Da, dva plusa. Tijekom dana ćete ga moći koristiti za Pokemon Go, a prije spavanja ćete ga staviti pored sebe na jastuk kako bi uređaj pratio vaše spavanje te slao informacije na vaš smartphone putem Bluetootha.

Najavljena je i igra Pokemon Masters – u njoj ćete se boriti protiv Pokemon trenera kao što su Brock i Misty. Za to nećemo imati vremena, ali za spavanje vremena uvijek treba naći.

TAGOVIigra nintendo pokemon Pokémon Go

Komentiraj