Igre

dobri duhovi interneta

Aside Banners

Obožavatelji hit-igre Ghost of Tsushima skupili nevjerojatan iznos da obnove istoimeni otok!

Piše , Objavljeno

Koliko velika može biti gamerska ljubav? Ghost of Tsushima je jedan od najpopularnijih naslova na prošloj generaciji Sonyjeve konzole iako je izašao vrlo kasno.

GoT (ne Game of Thrones nego… ma znaš) je prvi naslov u kojemu možete igrati kao samuraj ili ninja. Dugo je gaming zajednica htjela jedan takav naslov, a da nije pretjeran kao Ninja Gaiden i dobila ga ja. Igra je opravdala očekivanja zahtjevne gaming zajednice, a besplatni DLC koji je omogućio multiplayer je bombastičan.

.

Kada igra toliko oduševi brojne igrače diljem svijeta, ponekad se pojavi želja za reciprociranjem sreće. Upravo to su napravili!

Odlučili su pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi obnovili ulaz u Watatsumi svetište koje se nalazi na japanskom otoku Tsushima. Svetište je poslužilo kao inspiracija za igru, ali evo – i inspiracija za dobro djelo.

Navedeno svetište je u rujnu 2020. godine uništio tajfun.

Ljubitelji video igre su htjeli skupiti 5 milijuna yena što je skoro 300 tisuća kuna.

Loša vijest je ta što nisu ni približno uspjeli skupiti toliko.  Dobra vijest je da vas za…frkavamo jer su skupili 542% više od zadanog cilja. Ugrubo 27 milijuna jena što je preko 1.6 milijuna kuna.

Radovi trebaju započeti u travnju ove godine i nadaju se da će završiti do kolovoza, ali zbog pandemije postoji mogućnost da će se završetak malo odgoditi. Ako uzmemo u obzir da se radi o Japanu, a ne Hrvatskoj – odgoda ne mora značiti da će se sve pomaknuti za 2024. godinu već da će možda zakoračiti nekoliko minuta u rujan.

Sve u svemu, jedna jako lijepa priča koja proizlazi iz gaming zajednice. Trebaju ju čuti svi oni koji zagovaraju da video igre potiču ljude na nasilje.

Nasilno doniraju novce da očuvaju nečiju kulturnu baštinu.

TAGOVIcrowdfunding ghost of tsushima igre