Igre

gta4life

Aside Banners

Ovo su pravila koja vrijede samo u GTA svijetu

Piše , Objavljeno

Bez ikakvih cheat pomoći i updateova igre, GTA svijet često sam po sebi funkcionira potpuno nelogično, iako naravno, to nam nije ni najmanje smetalo. Dobar dio ovih, nazovimo ih, bugova možda ranije nismo ni primjećivali, ali bilo bi zanimljivo popričati s game development teamom o nekima od najzabavnijih takvih situacija, koje smo vjerojatno svi iskusili igrajući igre iz ovog akcijskog serijala.
Odlazak u brijačnicu i povratak s dužom kosom i bradom koje do prije pet minuta nije bilo. Klijent je uvijek u pravu i kod brice jednostavno nemaju izbora osim obrijanoj glavi podariti cornrowsicu, a bradi goatee. Ti imaš izbora, ali svejedno platiš jer je urađen dobar posao i svi su u konačnici sretni.

gta 1

Junk food liječi sve. Nema tog metka u lijevoj pretklijetki kojeg ne mogu zaliječiti dobro začinjena pileća krilca. Obamacare prije Obamacarea. Žitelji Los Santosa gotovo da su u tom smislu besmrtni, stoga je i lifestyle koji vode nešto razumljiviji.

gta2

U vlastitita četiri zida ne možeš biti kriv. Klasični pik-pak za mene nakon potjere u kojoj sudjeluje čitav LSPD. Nepovredivost privatnog vlasništva u američkom društvu nerijetko i u stvarnom životu dopušta potezanje sačmarice za šetnju po tuđoj livadi pa u tom kontekstu apsolutno ima smisla da u GTA svijetu policija nema nikakvog razloga uznemiravati uzornog grđanina, jednom nakon što to nisu uspjeli srediti na ulici.

gta3

Ljudi poprilično blagonaklono gledaju na pucnjavu koja im se odvija pred vlastitim očima. Ples u noćnom klubu neće prestati, prodavač će vam prodati hot-dog i ako ste okupani krvlju, prolaznica će i dalje pričekati zeleno na semaforu. Bitno je samo da im se ne približavate previše i tako ulazite u njihov osobni prostor jer onda će naravno zaprijetiti policijom.

gta4

Popravak auta iz snova. Na tebi je da ga nekako dovučeš do lokalnog mehaničara, može i potpuno razbijenog. Magični tune-up u trajanju od nekoliko sekundi i za 100$ imaš automobil iz salona. Vjerojatno mu i broj kilometara vrate, s obzirom na to o kakvim maherima se radi. Također, vrlo zgodno mjesto za posjetiti u slučaju potjere po gradu jer, logično, prebojani automobil više ne može biti onaj s tjeralice, čak ni s istom registracijom.

gta5

Prioriteti vozila Hitne pomoći. Misija je ispunjena spašavanjem prvog unesrećenika, a ako se pritom naleti na nekoliko čunjeva u obliku slučajnih prolaznika, naprosto se radi o neizbježnome i dozi loše sreće.

gta6

Šetnja s raketnim bacačem po gradu. Zlobnici će reći kako je današnja američka politika vezana uz oružje na tragu onoga što smo viđali po zapadnoj obali GTA svijeta desetljeće ranije. Ne bi puno pogriješili ni da dodaju koju o policijskoj brutalnosti, uglavnom spram afroameričke populacije, o kojoj se puno raspravlja. Ekvivalent iz igre bile bi sve one bizarne situacije u kojima policija vadi oružje za banalni prekršaj poput neplaćanja parkinga, upotrebljava silu nakon što se automobilom zabije u igračevo vozilo ili poslije njegove predaje. S druge strane, iz zatvora ćete izaći vrlo brzo, a dobit ćete natrag i svoj set oružja pa možda i nije toliko važno.

gta7

Lomljivi semafori i neprobojne živice. S obzirom da ovo nije igra u kojoj ćete često voziti ipravno, poštujući pritom potrebne prometne znakove, situacije u kojima automobilom nalijećete na prepreke su posve uobičajene. Ono što nije uobičajeno jest kompaktnost i čvrstina zelenog raslinja, pogotovo u usporedbi sa semaforima, ogradama i zidovima koji će se naći na putu.

gta8

Automobili se pojavljuju tamo gdje ne bi trebali biti. Kako se u ovoj igri mnogo toga vrti oko voznih parkova, tako ne čudi i određen broj nelogičnosti vezan uz limene ljubimce. Mnogi među njima čitav vijek odrade isključivo u garaži, ali mogućnost mulitipliciranja u slučaju posudbe ili nenadane vožnje zvuči kao zanimljiv kamen temeljac neke posrnule ekonomije. Naime, često u GTA podneblju prilikom vraćanja automobila nakon kraće vožnje možete primijetiti da je vlasnik jednostavno već ponovno nabavio isti takav automobil. Ako vam pak ni to nije dovoljno, srećom novi primjerak je odmah iza ugla.

gta9

 

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIGaming Grand Theft Auto gta logika lol rockstar

Komentiraj