Igre

ovih 6 u besvijest

Aside Banners

TOP 6 igara godine za Playstation 4 – uskoro ćete ih moći igrati jako jeftino

Piše , Objavljeno

Sumnjamo u postojanje PlayStation petice. Otkako je “izašla” nova Sonyjeva konzola mi ju nismo vidjeli nigdje osim na društvenim mrežama ili u oglasima na internetu za bolesne cijene po 6.000+ kuna.

Počeli smo imati averziju prema broju pet zbog PS5 “problematike”. Ništa više ne želimo imati ili raditi što ima veze s peticom ili nekim višekratnikom tog broja, a da znamo da on to je (nismo tako brzi s matematikom).

Iznimka našeg gađenje brojem je samo kod naših prstiju – ne želimo ih rezati. Sve drugo s brojem pet – “biži ća”.

Stoga, odlučili smo se posvetiti broju koji nas nije iznevjerio kao petica, a to je četvorka. Želimo s vama podijeliti šest najboljih igara za PlayStation 4. Zašto baš šest? Četiri je premalo, a pet… Ne želimo o tom broju…

Dreams

Igra koja je doslovno sve. Najkraće bi ju opisali kao platforma za sadržaj koji generira korisnik. Ova video igra ima kratku single-player kampanju, ali ona samo pokazuje što je sve moguće.

.

Dakle, u Dreamsu vi možete stvarati vlastite igre, igrati igre koje su drugi stvorili, a ako ste umjetnik koji bolje koristi ručicu od kista i platna – možete stvarati i virtualne umjetnine koje oduzimaju dah.

Stvarno je u ovoj igri moguće sve. Kada je tek izašla nije imala toliko zanimljivog sadržaja, ali mislimo da je vrijeme da ju ponovno posjetimo malo i vidimo što ima novoga.

Ghost of Tsushima

Dugo je gaming zajednica zahtijevala igru sa samurajskom tematikom. Bilo je puno katana posvuda, ali nigdje samuraja i evo je napokon – tu je. Prva igra koja čitavu ideju ostvaruje na dostojnoj razini. Postoji tu mogućnost da umjesto samuraja budete nindža, ali nije to nešto zbog čega bi se žalili.

.

Svakako, Sucker Punch nas je sve iznenadio zanimljivim multiplayer dodatkom koji je ubacio ubrzo nakon što je igra izašla. Možete dakle samurajati s prijateljima i to sve za besplatno… Predobro…

Spider-Man: Miles Morales

.

Iako je ovo inicijalno launch naslov za onaj PlayStation koji ne želimo spominjati, dostupan je svakako i na četvorci. Navodno se osjete određene manjkavosti s obzirom na to da nije prvotno PS4 naslov, ali to vam neće previše pokvariti zabavu.

Možda će vam se činiti prije kao da igrate DLC za Spider-Man, ali jedan koji je jako dobar. Vi ste Miles Morales u punom njegovom sjaju odnosno sa svim njegovim moćima koji se razlikuju od Peter Parkera – nećemo odati koji su to.

Nama najbolji plus ikad je taj, što se možete izgledati kao Miles iz Into the Spider-Vers animiranog filma te, ako imate želudac za to, možete malo trzati zbog frameova, kao što je to čini Miles u filmu. Doduše, cijeli svijet oko vas se kreće normalno i ne izgleda tako “cartoonish”, ali nem ljudima to ne smeta i čini ih sretnim.

Svakako je preporuka!

Final Fantasy VII Remake

Nedavno se jako puno ljudi žalilo kako je Cyberpunk 2077 “puno” puta odgađan i na kraju nisu dobili niti cjelovitu igru. Svaki Final Fantasy obožavatelj koji je čekao FFVII Remake se tome mogao samo smijati.

.

Ne znamo koliko je dugo trajao ovaj remake koji na kraju to nije bio. Na kraju smo dobili sasvim novu igru tj jednu petinu nove igre. U grubo se može reći da to je ta priča, ali kada malo dublje uđemo u sve – oni su napravili novu igru koju nismo tražili.

Je li dobra? Pa da, nije loša, ali nije poboljšani original. Da li bi ju preporučili? Pa naš meta odgovor na to je: “Je li Chocobo žut?” Drugim riječima – preporučili bismo ovaj hit koji pokazuje što PS4 grafički sve može.

Persona 5 Royal

.

Možda malkice varamo s ovim naslovom jer je Persona 5 inicijalno izašla 2017. godine, ali ovaj remake je čisto sabijanje. Znamo da smo ubacili peticu u sve ovo, ali toliko je dobro da je iznimka morala biti napravljena, kao i kod naših prstiju.

Originalna verzija je već bila jako dobra, ali s ovom verzijom su se definitivno nadmašili i stvorili najbolju Personu do sada.

Popravili su sve greške, dodali priče, bolji završetak, još likova, još glazbe. Ma… Samo nemamo riječi. Ako ste JRPG fan – kupite ovo i ne trebate nam reći ni hvala.

The Last of Us Part II

Nije potrebno biti veliki gamer ili poznavatelj gaming scene, kako biste pogodili koja igra će se nalaziti na vrhu (iako je tehnički gledano ovaj naslov na dnu članka).

.

Igra godine prema mnogima. Razdvojila je svoje fanove lakše, nego Mojsije more. Samo zato što su se usudili biti ono što bi mnogi tvorci AAA naslova trebali biti – dosljedni svojim idejama i priči kako ju oni žele ispričati, a ne prema onome što fanovi žele čuti.

Ne volimo igre što su one zbog nas, nego volimo igre što su one zbog vas (vi kao developeri). Dosadno je gledati i “hodati” istim utabanim scenarističkim putevima. Treba nekada ubiti glavnog lika bespovratno. To je Naughty Dog napravio i gle’ ih sada – igra godine PONOVNO.

Znate tko je također jednom ubio svog glavnog lika te ušao u anale i postao klasik za sva vremena za kojim svi plaču i žele još uvijek kompletan remake?

Final Fantasy VII koji se nalazi na ovoj listi!

Slučaj je zaključen. Mi smo svoje rekli.

Ako želiš igru koja će uz zabavan komad igre biti i remek djelo – igraš Last of Us Part II. Nema dalje u 2020.

TAGOVIigre godine playstation 4 PS4