Igre

aaahhhh sveeeee...

Banner 300

Revolucija – trailer za videoigru se kvalificirao za Oscara, u igri možeš biti sve što poželiš

Piše , Objavljeno

Prvi put kad smo vidjeli Everything, zbunili smo se. Vidjeli smo medvjeda koji ne hoda i ne trči nego se samo prevrće u četiri pozicije kako bi se kretao. Podsjetio nas je na apsurd Goat Simulatora.

Ovako se Grdović vraća iz izlaska.

Onda smo vidjeli gameplay video od 10 minuta koji nas je natjerao u plač i na razmišljanje o životnim izborima, prokleti Alan Watts nas je izbezumio sa svojim predivnim govorom. Toliko smo bili očarani da smo kupili igru. U Hrvatskoj. 15 dolara za download igre na sve moguće sustave.

Everything je igra u kojoj možeš biti doslovno SVE. Kad započneš, inkarniraš se potpuno nasumično. Mi smo prvo bili bizon, onda jelen… Možeš mijenjati perspektivu i postati sve. Od mikroorganizma do galaksije.

Samo pogledaj gameplay video i sve će ti biti jasno.

Taj gameplay video se kvalificirao za utrku za Oscara. Da, ovo je prvi trailer videoigre koji se kvalificirao za nominaciju u kategoriji kratkog animiranog filma. Kategorije se sve više rastežu, sad animirani film nije samo ono što scenaristi i redatelji zamisle i izvedu, nego je animacija gotovo sve oko nas. Naglasak na “sve” – jer tako se zove i igra.

Kako bi film bio kvalificiran za nominaciju (dakle, ne NOMINIRAN, nego kvalificiran za nominacijski proces) mora osvojiti festivalsku nagradu, što se Everythingu dogodilo na Bečkom festivalu kratkog filma.

David O’Reilly je Irac koji je zabilježio scene iz igre i preko njih stavio glas Alana Wattsa, britanskog filozofa te je na taj način stvorio poseban komad umjetnosti koji stvarno potiče na razmišljanje. Kao da gledamo Kozmos Carla Sagana, samo izveden u 3D poligonima – i to čak ne savršenim 3D poligonima.

Nadamo se da će ovaj kratki animirani film biti nominiran. Dotad, zadovoljit ćemo se gejmanjem i igrati “Sve”.

TAGOVIalan watts everything film Gaming igra oscar

Komentiraj