Igre

Aside Banners

Savršen poklon za svakog geeka – TinyArcade minijaturni arkadni automati

Piše , Objavljeno

Kao klinci smo neizmjerno voljeli katolički kalendar jer bi na određene dane u selima i gradovima imali kirvaj gdje smo trošili hrpu žetona na arkadnim automatima. Sad ne moramo čekati Sv. Bartula jer možemo igrati Space Invaderse bilo gdje i bilo kada, a ne samo u Lapovcima.

Tiny Arcade je arkadni automat koji vam dopušta da igrate neke od omiljenih igara iz djetinjstva kao što su Asteroids ili Space Invadersi. Najbolje od svega? Stane vam u dlan.

Izvor: TinyArcade kickstarter

Izvor: TinyArcade kickstarter

The Tiny Arcade je baziran na modularnoj Arduino kompatibilnoj platformi veličine novčića koji se lagano slažu jedan na drugi.

Ovaj “automat” ima i analogni joystick te dva gumba za igranje igara, ugrađene zvučnike, litijsku bateriju, ugrađeni USB za punjenje (i reprogramiranje) te utor za microSD karticu.

Cijena sastavljenog mini arkadnog automata je 75 dolara. Možete tražiti i da sami sastavite sve (još je i 15 dolara jeftinije), ali u par klikova plastike ste gotovi. Dobijete i naljepnice s kojima možete uljepšati vaš arkadni automat.

Ne morate poznavati Arduino platformu, sve je super jednostavno. Uključiš i igraš. Eventualno morate znati kopirati fajlove na microSD, a ako to ne znate – i zaslužujete igrati iks-oks do kraja života.

Možete igrati Flappy Birdz, 3D Attack (Doom/Wolfenstein klon), Tiny Invaderse, 3D Driving, Asteroidse – i brojne druge igre koje će naknadno izaći. Sve će biti besplatne i moći ćete ih bez ikakvih problema loadati na svoj Tiny Arcade uređaj putem microSD kartice.

Najbolje od svega – čak možete gledati videje i filmove na svom Tiny Arcadeu. Konvertirate bilo koji film pomoću softvera koji dolazi u paketu s uređajem i gledate holivudski blockbuster na minijaturnom ekranu. Ne postoji ništa hipsterskije od toga.

Do kraja Kickstarter kampanje je ostalo 6 dana, ali kampanja je već odavno osigurala svoj cilj od 25 tisuća dolara, a svaki dodatni dolar je dokaz koliko je ovo genijalna ideja. Zasad su došli do 40 tisuća dodatnih dolara.

Ovo je vjerojatno najbolji poklon za geeka u vašem životu. Cijena nije malena, ali ovo će izvući suze i iz najhejterskijeg geeka. Napokon će se i on moći osjećati kao div i u fizičkom svijetu, a ne samo na netu.

TAGOVIarkadni automati flappy bird gadgeti igre kickstarter mortal kombat Street fighter video igre

Komentiraj