Igre

kupi kupi kupi

Aside Banners

Sedmogodišnjak potrošio 4 tisuće funti očevog novca na Jurassic World igru

Piše , Objavljeno

Kad smo mi bili klinci – kupiš igru (za 25 kuna od gospodina iz Oglasnika) i igraš zauvijek, ne moraš potrošiti ni kune. Današnje igre skoro sve kao besplatne.

Izvor: Google Play Store

Džabe igra, ali ako želiš biti bolji igrač moraš iskeširati (Izvor: Google Play Store)

I onda počneš igrati, u početku je super zabavno, produkcija nevjerojatna, navučeš se i odjednom te lupi stvarnost – shvatiš da moraš potrošiti neke stvarne dolare ako želiš napredovati u igri umjesto da provodiš sate i dane skupljajući nešto što je lakše kupiti.

Najgore od svega, u trenucima očaja je tako lako stisnuti “purchase” virtualni gumbić i potrošiti ekvivalent 2-3 bureka (s prikladnim jogurtima, naravno). Mi se još nekako uspijevamo kontrolirati jer sami zarađujemo keš koji trošimo, ali jedan klinac u Engleskoj je trošio tatino. Tata se itekako iznenadio kad je shvatio koliko novca mu nedostaje s računa.

jurassic

Sedmogodišnjak navučen na iPad verziju Jurassic Worlda je potrošio oko 4 tisuće funti očevog novca i to samo tako što je zapamtio očev Apple ID. Otac Mohamed Shugaa, vlasnik trgovine tepisima, je prilikom obavljanja poslovne transakcije uočio čudno stanje na računu.

“Zašto mi nisu poslali nikakav email da provjere otkud sve ove kupnje? Nisam ništa dobio. Koliko još dugo bi se to odvijalo da nisam sam primijetio?”

Nakon borbe s Appleom i inzistiranja kako mu je taj novac potreban za blagdane, dobio je povrat novca. Sretan završetak pomalo stravične priče – ne puštajte nikog blizu svojih pametnih uređaja. Samo vi smijete potrošiti 25 dolara na legendary card pack promotion u Jurassic World The Gameu.

TAGOVIigre in app iPad jurassic world novac

Komentiraj