Igre

ništa segway, samo sega

Aside Banners

Sega najavila povratak klasične konzole u mini izdanju – yes, yes!

Piše , Objavljeno

Sega Genesis je nakratko u Americi bila konzola broj 1 dok je Nintendo muke mučio sa svojom Super Nintendo 16-bitnom konzolom. Ako želite znati više o ratu između Sege i Nintenda pročitajte uistinu fantastičnu knjigu Console Wars koja se čita kao najnapetiji krimić, a glavni protagonisti su nam dvije korporacije između kojih se ne možemo odlučiti koja nam je bolja jer su nam obje definirale djetinjstvo.

Nakon što je Nintendo vratio svoje klasične konzole u mini-izdanju, nakon toga i Playstation, red je došao i na SEGA-u Genesis.

Sega ima godišnji festival za fanove koji se zove Sega Fes, a tamo su predstavili konzolu pod imenom SEGA Genesis Mini. Konzola izlazi 19. rujna s 40 igara koje dolaze s konzolom, ovaj put ne na karticama već unutar memorije same konzole.

Nas veseli što će biti dostupan Sonic 2, SEGA-in ekvivalent Nintendovom Mariju, Shining Force ćemo moći igrati, Gunstar Heroes, ali i Comix Zone te nevjerojatnu igru koja podsjeća na LSD trip Ecco the Dolphin.

Verzija za Japan neće biti ista kao za ostatak svijeta, ali u Japanu će se moći kupiti dvije verzije – jedna s jednim kontrolerom (60 dolara) i druga s dva kontrolera (80 dolara).

Koja je vama najdraža igra s vječne SEGE?

TAGOVIkonzole nintendo sega sega genesis sonic

Komentiraj