Igre

Maleni indie dragulj

Aside Banners

Starbound – Uz originalnu indie igru do milijun dolara od fanova

Piše , Objavljeno

Pomama za old school indie igrama i dalje traje, a svoje mjesto pod suncem želi izboriti i Starbound, maleni i šareni naslov kojem je uspjeh zagarantiran.

starbound

Na svaku indie igru koja uspije naći svoj put do šire publike, dođe ih barem stotinu koje, na žalost, neslavno propadnu. Starbound je pak od samoga početka razvoja, prije nešto više od godinu dana, imao onu neku auru posebnosti. Danas, kada je igra pri kraju, možemo sa sigurnošću reći da će ova avantura stajati bok uz bok sa veteranima i sada već klasicima, poput Minecrafta i Terrarie.

A kada ju pobliže pogledamo, možemo vidjeti da je i najsličnija upravo tim dvjema igrama. Starbound je tako gotovo potpuni sandbox naslov (igra u kojoj možete ići bilo gdje i raditi što god želite, te pritom mijenjati svijet oko sebe kako vam paše), prikaz je u simpatičnom staromodnom 2D-u, a svaki igrač će na početku igre dobiti svoj planet, koji je unikatan i različit od svakog drugog planeta, te ima neke svoje posebnosti. Tamo ćete kontrolirati svog čovječuljka, proučavati okoliš, graditi, rušiti i mijenjati svijet. Moći ćete se pridružiti i drugim igračima na njihovim svijetovima, ali i zvati goste k sebi ‘doma’, što će još više povećati užitak igranja.

Buliding Demo:

Studio iza ovoga projekta, Chucklefish, sastavljen od nekoliko entuzijasta koji obožavaju stare konzolaške naslove, počeo je skromno, no kako to obično biva s dobrim glasom koji se daleko čuje, apetiti su porasli. Davali su demo materijale i promo slike, razvijali nove mogućnosti igranja i interakcije sa svijetom i tako si stvorili vrlo široku zajednicu fanova. Kada su dosegli 750.000 dolara priloga, obećali su rijetke i vrijedne materijale, a nakon što su nedavno prešli magičnu granicu od milijun dolara, u jednadžbu su dodali i kućne ljubimce.

starbound

Naravno, nisu samo žicali novce, nego su ljudima omogućili pre-order igre, i to za svega 15$, dok oni koji su bili spremni malo više odriješiti kesu i dati neku veću donaciju, mogu očekivati i neke posebne darove (poput imenovanja NPC lika po donatoru). Starbound će osim za PC izaći i u Mac i Linux verziji, a ako se pokaže potreba, doći će i na ostale konzole. Ipak, morati ćemo se još neko vrijeme strpiti do datuma izlaska finalnog proizvoda, za koji kažu samo da će biti “negdje tokom 2013. godine”.

TAGOVIigre indie sandbox starbound

Komentiraj