Igre

dječji snovi

Aside Banners

Tata ispisao klinca iz škole kako bi se mogao posvetiti igranju Fortnitea

Piše , Objavljeno

Većinu nas su k’o klince roditelji stavljali u kaznu tako da bi nam oduzimali ono najdraže: videoigrice. Prijetnje su varirale od “Popravi prvo matematiku pa ćeš onda vidjeti Play Station” do “Ja sam ti to kupila, ja ću bacit i u smeće ako ne budeš učio.”

Iako se može činiti da svaki klinac prolazi kroz ovo, nije tako. Tamo negdje u Americi, postoji jedan klinac kojeg svi drugi klinci mrze.

16-godišnji Jordan Herzog iz Massachusettsa 10 sati dnevno provodi igrajući Fortnite u nadi da će postati najbolji na svijetu. U tome nema ništa čudno ili posebno, koji klinac koji voli nogomet ne misli da će biti sljedeći Messi ili u ovom slučaju najbolji igrač najpopularnije videoigre na svijetu.

No, ono što ovu priču čini posebnom je Jordanov otac koji ga u ovome totalno podržava i to do te mjere da ga je ispisao iz škole kako ga ne bi ometala u igranju igrice te kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svome cilju.

Ovo je lice najsretnijeg klinca na svijetu?

Ne samo što ga je ispisao iz škole, već je otac Dave uložio i više od 130 tisuća kuna u opremu kako bi Jordan igrao u najboljim mogućim uvjetima. Ako vas srce još uvijek ne boli, čitajte dalje.

Dave je Jordanu kupio i Maserati i ugravirao njegov nadimak na tablice, a auto ga čeka u garaži. Zašto je dobio ovakav auto koji za sad samo stoji u garaži, nije poznato, no pretpostavljamo da je logika slična onoj naših roditelja, a radi se o uvjetnoj nagradi. Ali dok bi mi za nagradu dobili mogućnost da uopće igramo igrice, Jordana čeka jedan Maserati u garaži ako u tome bude najbolji.

via GIPHY

Bez obzira na Jordanovu naizgled nevjerojatnu sreću, čini se kako se i ovdje radi o neostvarenim roditeljskim ambicijama koje se projiciraju na djecu. Naime, Dave koji inače radi u industriji videoigara,  je priznao kako u svome sinu prepoznaje i sebe i da je to jedan od razloga zašto želi da njegovo dijete uspije.

U svakom slučaju Jordanu je zabavnije nego nekom klincu za kojeg je roditelj odlučio da će biti doktor.

Jordan sa svojim se suigračem plasirao i na završnicu Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u New Yorku boriti za glavnu nagradu od pet i pol milijuna dolara.

 

TAGOVIdave herzog fortnite jordan herzog videoigre