Igre

vrh igre

Aside Banners

Kraj godine je, ovo je top 5 najboljih igara za Nintendo Switch

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Youtube Screenshot

Grozna je ova godina bila u gotovo svim našim životnim segmentima, osim u jednom. U jednom dijelu našeg života smo doživjeli procvat koji nalikuje onom kada krenu ljetni praznici. Kada se dan i noć zamjene. Ručci postanu doručci, a večere tek jedan od međuobroka prije spavanja. Da, dosadi ti jako brzo, ali jedno vrijeme feels like a blessing.

U tim danima smo gejmali najviše i najjače ikad. Zbog korone smo imali tu sreću gejmati ponovno puno više nego bismo to inače mogli.

Kako smo se igrali? Raznoliko. Jedan od novih pridošlica u naše živote je bio Nintendo Switch. Zanimljiv koncept koji nam se definitivno sviđa i preporučujemo ga kao najbolju sporednu konzolu uz neku jaču.

Ove godine nije ni nedostajalo novih naslova za Switch o kojima će se pričati i pisati još u narednom periodu.

Ovdje je naših ovogodišnjih top 5 igara za Nintendo Switch.

5. Animal Crossing: New Horizons

Ne možemo shvatiti otkud ta bolesna opsjednutost s ovom igrom. Kada bismo ju objektivno opisivali, ne bismo znali pričamo li o nečemu recentnom ili nekom starom Farmville nastavku. Ova igra nema ništa zbog čega bi ju mi inače uzeli u ruke, ali ima sve zbog čega smo potrošili možda i previše sati…

.

O čemu se radi – imate svoj otočić te gradite na njemu, razvijate, puno pecate i otplaćujete dugove. Baš ne zvuči zabavno, ali sati igranja govore drugačije.

4. Paper Mario: The Origami King

Svi su čekali ovaj naslov. Paper Mario je sa svojim inovativnim idejama bio hit kada smo ga prošli put igrali i bilo je pitanje vremena kada će se pojaviti novi. Došao je ove godine. Nije zasjao kao prošli, ali definitivno ga nećemo baciti, nego ćemo ga igrati još i još i još.

.

Kada bi nam psihoterapeut preporučio da radimo nešto, što nas vraća u djetinjstvo – igrali bi Super Mario. To možete usporediti kao i kad imate pijesak u bubregu i doktor vam kaže da pijete pivo – sve je to preporučena terapija.

Stoga, Mario je naša terapija. Jednog dana ćemo oprostiti roditeljima jer nisu znali za bolje.

3. Ori and the Will of the Wisps

Volimo metroidvanije koje su pod velikim utjecajem stare škole. Realno, koja nije. Ori je jedna od njih. Prvi dio nas je vizualno i auditivno oduševio. Stari poznati koncept u jako lijepom novom ruhu.

.

Ako niste igrali nijedan – definitivno ovo jako preporučujemo. Čak će iz estetskih razloga biti zanimljivo i vašem back-seat gamer kompanjonu koji vas “navigira”.

Sretni smo što postoji drugi dio, mi smo i za treći.

2. Hyrule Warriors: Age of Calamity

Izašao je nedavno. Spin-off ili bolje rečeno prequel odlične Legend of Zelda igre iz 2017. Bitno za naglasiti je da je koncept igre totalno drugačiji. Bolje bi bilo opisati ovu igru kao konceptualni nastavak od Hyrule Warriors koji nije baš razvalio, ali se vidjelo da ima potencijala.

.

Ako volite Dynasty Warriors i Legend of Zelda – ova igra spaja najbolje iz oba svijeta. Vjerna Nintendo zajednica je oduševljena ovom igrom, a nadamo se da će se naći i u vašim rukama jer je predobar i moćan osjećaj šibati brojne neprijatelje odjednom.

Nekima to zna biti dosadno i repetitivno – ne možemo vas kriviti, ali nama je vrh.

1. Hades

Prema mnogima najbolja igra koja je izašla za Switch ove godine. Super dizajnirani akcijski dungeon-crawler na koji smo potrošili sate i sate igranja. Mi bismo ovo nazvali kao spoj Diabla, God of Wara osobno iskusiti.

.

Vi ste sin grčkog Boga podzemlja te pokušavate zbrisati na površinu. Prvih par sati ćete se napatiti kako biste išta napravili, ali ako ostanete ustrajni – uspjet ćete.

I jedna stara japanska: Pogledajte uvijek gameplay foršpan prije nego išta kupujete.

TAGOVInajbolje igre nintendo nintendo switch nintendo switch igre super mario