Igre

godišnji izbor

Aside Banners

Zlatni Dabar 2012: Najbolje igre godine su…

Piše , Objavljeno

Gamerski portal HCL.hr je osmu godinu za redom objavio rezultate glasanja u najvećem regionalnom izboru najboljih igara godine – njihovom Zlatnom Dabru 2012.

Posjetitelji HCL-a (svi redom tvrdokorni gameri) glasali su kroz 15 dana u posebno uređenom dijelu HCL-ova foruma kroz ukupno 24 kategorije, a uredništvo portala je nakon toga krenulo izrađivati detaljna izvješća s rezultatima glasanja. Saznali smo tako što Hrvati misle o igrama prošle godine – koje igre su bile najbolje po platformama, koje po žanrovima, a koje su, primjerice, najviše razočarale i iznenadile u protekloj gamerskoj godini.

Rezultati su naravno šaroliki, djelomice i iznenađujući, a da bi ih saznali ne morate znati čitati – HCL je kao i prošle godine pripremio tri video priloga. Jedan za svaki dio Zlatnog Dabra 2012.

Prvi dio zove se Platformski Dabar, a otkriti će vam najbolje igre po gamerskim platfomama. Iznenaditi ćete se odmah u startu kada vidite koja igre je pokupila nagradu za PC igru godine.

Drugi dio nosi naziv Žanrovski Dabar, a kao što mu ime sugerira otkriva nam rezultate glasanja po žanrovima. Koja je najbolja FPS i RPG igra godine? Udarite po tom ‘Play’ dugmiću i saznajte.

Treći i završni dio Zlatnog Dabra je poseban. Iza imena Tematski Dabar kriju se pobjednici u HCL-ovim posebnim kategorijama poput razočaranja i iznenađenja godine, ali najbitnije od svega – krije i HCL-ova najprestižnija nagrada – igra godine po izboru HCL uredništva. U svim ostalim kategorijama sami posjetitelji HCL-a su birali najbolje od najboljega, ali u toj jednoj najprestižnijoj momci iz HCL redakcije birali su pobjednika sami. Pogledajte što su odabrali, mogli bi se iznenaditi.

Više detalja o svim ovim rezultatima možete provjeriti na stranicama HCL-a gdje za svaki od ova tri djela Zlatnog Dabra imate poseban članak s brončanim i srebrnim pobjednicima u svakoj od kategorija. Samo pratite linkove ispod.

PRVI DIO: Najbolje igre 2012. po platformama
DRUGI DIO: Najbolje igre 2012. po žanrovima
TREĆI DIO: Najbolja igra godine, najbolji lik godine, najveće razočaranje…

TAGOVIhcl igre zlatni dabar

Komentiraj