Zabava

vrh

Aside Banners

Imamo dokaz: kultna igra Street Fighter II pokrala film Charlesa Bronsona, sretni smo zbog toga

Piše , Objavljeno

A znali smo da nam sve izgleda nekako poznato. Samo što je u našem slučaju bilo obrnuto – prvo smo igrali Street Fighter II pa su nam se neke scene u Hard Timesu s Charles Bronsonom učinile nevjerojatno poznate.

Charles Bronson je legenda akcijskog žanra, nema nikoga kao što je on, teško da će itko od današnjih nauljenih akcijskih zvijezda nadmašiti gospodina. Hard Times mu nije jedan od najpoznatijih filmova, ali su scene iz njega viđene više nego ijedan akcijski film na svijetu – samo što su te scene prezentirane u drugom mediju.

Dvije razine iz kultnog Street Fightera II (jednog od najboljih dijelova serijala) su praktički iskopirane iz Bronsonovog filma. Uvjerite se sami.

A evo i odgovora na tweet.

Čak je i jedan od umjetnika zaposlenih na Street Fighteru Akira Yasuda izjavio kako je njegov rad bio praktički iskopiran s velikog platna. U jednom od intervjua je izjavio kako je skrpao nekoliko filmova zajedno za prezentaciju. Streets of Fire i Hard Times su bili filmovi koje koristio. Sasvim logično kada su oba filma o borbama. Predsjednik mu je rekao “iskoristi filmove kao inspiraciju”. Vjerojatno je shvatio da može iskopirati štogod mu se sviđa.

Nema veze. Ovakve priče stvaraju još veće legende i od filmova i od igara. Idemo malo našamarat ostatak svijeta s nedodirljivim Dhalsimom, a kasnije možda pogledamo i Bronsona opet u teškim vremenima.

TAGOVIcharles bronson film igre Street fighter

Komentiraj