Igre

Majstor i luđak

Aside Banners

Imamo prvog World of Warcraft igrača koji je ostvario svih 2 057 dostignuća

Piše , Objavljeno

Možda ovo ostvarenje neće značiti mnogo u životopisu ili biti vrhunski mamac za djevojke, ali će ime jednog Rusa zauvijek zapisati u anale ogromnog World of Warcraft svijeta.

wow

Iako se o World of Warcraftu u zadnje vrijeme ne priča baš previše, ova igra i dalje ostaje najveća i najrevolucionarnija u povijesti MMORPG žanra, a iako je ‘osnova’ stara već 10 godina, WoW još uvijek broji respektabilnih 7,8 milijuna pretplatnika. Naravno, većina njih je već odavno riješila sve questove i sada luta naokolo raidajući, boreći se u arenama ili što li već, željno iščekujući petu ekspanziju, Warlords of Draenor, koja bi se u trgovinama trebala naći na jesen ove godine.

No, među tih nekoliko milijuna igrača ima i onih brijača sa samo jednim ciljem: biti prvi i najbolji! Postoje različiti načini i ‘kategorije’ kako to ostvariti, a jedna od cjenjenijih je i ostvarenje svih dostignuća (achievements), kojih trenutno ima čak 2 057: od klasičnih “ubij XYZ broj tih i tih protivnika” do malo neobičnijih, poput započinjanja bitke hranom. Prvi ih je sve odradio ruski igrač Хируко (Hiruko), te sa svojih 21 995 achievement pointsa suvereno vlada listom najboljih.

wow2

Istina, ostalo mu je skupiti još oko 100-njak Feats of Strength dostignuća (što je gotovo nemoguće, jer se većina odnosi samo na stare verzije igre i neke opcije kojih više niti nema), ali može se reći da je uistinu angažirani Hiruko prvi igrač koji je STVARNO završio World of Warcraft i sve njegove ekspanzije!

Na veliku žalost petorice igrača kojima je nedostajalo još samo jedno dostignuće, zauvijek će zapisan ostati samo onaj koji ih je prvi skupio. Hiruko je uz sve to vlasnik i nekoliko titula prvaka svog Realma, a prvi je na svom serveru uspio dogurati sve klase do maksimalne razine napretka (uz lagano ‘varanje’, pošto su njegovi kolege masovno ubijali sve protivnike koji bi se približili razini 90. Naravno, radi se o ubojstvima u igri, ali pošto se radi o Rusiji, ništa nas ne bi začudilo…).

wow 1

Uglavnom, jednom kada krene nova ekspanzija kreće i nova trka za dostignućima, a onda će se ponovno tražiti jedan šampion koji će pokupiti svu slavu i barem dvije godine svakodnevnog igranja pretvoriti u nekoliko redaka na nekoj internet stranici… svejedno, prvak je prvak!

TAGOVIgeek igrica prvak računalo World of Warcraft WoW

Komentiraj