Film i TV

Thar she blows!

Aside Banners

Epska bitka između čovjeka i prirode: Pogledajte prvi trailer za film ‘In the Heart of the Sea’

Piše , Objavljeno

Prije nešto manje od 200 godina u morima opasnog Pacifika odvijala se jedna od najdramatičnijih bitaka između čovjeka i prirode koja sada napokon dobiva svoju filmsku ekranizaciju.

moreKrajem 1820. godine u moru miljama daleko od obale Južne Amerike stari je kitolovac Essex (da ne bi bilo zabune, brod koji lovi kitove) iz američkog Nantucketa doživio svoje posljednje putovanje kada ga je zajedno s cijelom posadom potopila jedna vrlo, vrlo srdita ulješura. Od 21 mornara na kraju su samo osmorica uspjela biti spašena i to nakon nekoliko mjeseci na pučini, a prvi časnik Owen Mate je kasnije sve njihove doživljaje opisao Nathanielu Philbricku koji ih je i objavio u knjizi The Tragedy of the Whaleship Essex. Pokušajte pogoditi kojem je klasiku upravo ova knjiga poslužila kao predložak?

Iako je Moby Dick Hermana Melvillea iz 1851. godine daleko poznatije i priznatije remek-djelo, redatelj Ron Howard se ipak odlučio ekranizirati Philbrickovu verziju, pošto se ona mnogo više orijentira na samu ljudsku dramu nego na taj mitski lov bijelog kita. Poznat kao majstor biografskih filmova (među ostalim je zaradio i dva Oscara za A Beautiful Mind i Frost/Nixon), Howard je okupio izvanrednu ekipu i snimio epski spektakl o vječnoj borbi čovjeka i prirode, a kako sve to izgleda, možete pogledati u prvom traileru.

In the Heart of the Sea – trailer:

Zamislite samo ekipicu usred Tihog oceana koja u malenom, starom, drvenom brodiću pokušava uloviti jako neugodnu i agresivnu mrcinu, da bi nakon toga proveli nekoliko mjeseci plutajući pučinom, prisiljeni na očajničke poteze poput kanibalizma… hvali more, drž’ se kraja! Zvjezdanu ekipu predvodi Chris Hemsworth (već je surađivao s Howardom u izvrsnom Rushu), a tu su i face poput Cilliana Murphya, Benjamina Walkera i Brendana Gleesona te naravno, CGI ulješure za koju, moramo priznati, čak malo i navijamo… Film u kina dolazi 13. ožujka 2015. godine, taman u pravo vrijeme da nam pošteno pokvari ljeto!

TAGOVIbrodolom Chris Hemsworth drama moby dick ron howard triler

Komentiraj