Zabava

Aside Banners

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje

Indy se vratio i malo je tko sumnjao u to da će se vratiti bombastično. Film smo pogledali i donijeli svoj sud...

Piše , Objavljeno

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje

Da razjasnimo odmah na početku, onaj tko ne voli filmove o Jonesu kao da nikad nije bio dijete i vjerujemo da se rodio kao četrdesetogodišnji javni bilježnik. Serijal filmova o arheologu zaljubljenom u akcijom nabijene avanture toliko je kul i campy da čak ni najzigriženiji kriteri koji traže dlaku u jajetu ne mogu pronaći većih zamjerki, a četvrti je nastavak gotovo bezobrazno trashy pa na momente imate osjećaj da gledate dvosatni crtani film.

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje

Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje

Steven Spielberg ponovno je u redateljskoj stolici i ono što je najočitije jest činjenica da stari pas nije zaboravio kako se prave punokrvni spektakli iako se zadnjih godina počeo koncentrirati na neka ozbiljnija djela. Zaigrani pristup kreiranju ove sulude avanture vidi se u gotovo svakoj sekundi filma, a na momente se toliko razmaše da gledatelj dobija osjećaj da je scenarij pisao klinac ili infantilni scenarist (malo tko je u stanju prežvakati scenu s majmunima i lijanama). No, sve je to odlična camp zabava koju valja uzeti s odmakom i ne koncentrirati se previše na sitne detalje kao što je Shia LeBouf koji se poputa Tarzana bacaka po prašumi, ulijeće u jureći džip i uz sve se to još i mačuje s Cate Blanchett. Dakle, ako ste spremni za uistinu pravu kino zabavu, Indy 4 vjerojatno je najzabavniji film koji ćete ove godine pogledati.

Indiana glavom i bradom

Indiana glavom i bradom

što se glumačke postave tiče, Harrison Ford je i dalje odličan iako se teret godina osjeća. Ipak, scanrij je prilagođen staroj psini i sve ponovno funkcionira savršeno, a Forda bi u ulozi Jonesa mogli pogledati još barem dva puta. S druge strane, ne volimo jebenog Shiu LeBeoufa, ali moramo priznati da čak i ta šupčina funkcionira sasvim pristojno unutar pulp scenarija i općenitog ludila koje se odvija pred očima gledatelja. No, osoba koju posebno valja istaknuti odlična je Cate Blanchett koja je objedinila sve ono što je glavnoj negativki potrebno. Uz ljepotu klasične holivudske dive i savršeno odmjerenu glumu prikladnu filmovima ovog tipa, doslovno krade svaku scenu u kojoj se pojavila. Naravno, to može biti i zbog zaljubljenosti nekih od članova Idesh! redakcije.

Novi Indiana Jones možda nije najbolji nastavak serijala, ali Lucas i Spielberg na velike su ekrane vratili odličnu retro zajebanciju koja je nedostajala svih ovih godina, a zaljubljenici u franšizu dobit će ono što su očekivali i još bitnije, ono što zaslužuju. Odličnu i neopterećenu zabavu. Skidanje cam-ripova, telesyncova i ostalih nebuloze bilo bi pogrešno zato odvojite tih dvadesetak kuna i ne kenjajte da je skupo.

Idesh! preporuka:Indy je car! Svi u kino!
Redatelj:Steven Spielberg
Glume:Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LeBeouf, John Hurt
Trajanje:124 minuta

Ne zaboravite, do 15. lipnja na Idesh! Magazinu možete osvojiti Indiana Jones majicu. Klik vamo i na nagradnjaču! >>

TAGOVICate Blanchett film harrison ford indiana jones John Hurt kraljevstvo kristalne lubanje Shia LeBeouf steven spielberg

Komentiraj