Film i TV

Od A do Ž

Aside Banners

INFOGRAFIKA: Svi SF svemirski brodovi na jednome mjestu

Piše , Objavljeno

Ponekad se teško snaći u svijetu stotina izmišljenih televizijskih i filmskih svemirskih brodova. Ova će nam grafika pomoći da manje lutamo.

svemirski brodovi

Od Star Warsa i Star Treka, preko Warhammera i Haloa, pa sve do Robotecha i Battlestar Galactice, na ovoj ćete infografici naći gotovo sve svjetski poznate svemirske brodove, koji su se u zadnjih 100-njak godina pojavili u SF filmovima, serijama, igrama, stripovima i pop kulturnim referencama. Naravno da to nisu baš SVI poznati dizajni, ali Dirk Loechel svoju veliku kartu svako malo nadopunjuje novim jedinicama, tako da bi za nekoliko godina mogli dobiti potpuni slikovni zapis povijesti izmišljenog svemirskog putovanja.

svemirski brodovi

Ono što je genijalno kod Loechelove grafike jest što su kod svih brodova, uz ime i serijal iz kojega potječu, navedene i veličine, te su same letjelice stavljene u realan omjer. Tako možemo dobiti predodžbu koliko su imperijski Star Destroyeri veći od, primjerice, Enterprisea, što će dobro doći za zašprehavanje neke male u noćnom klubu. Sve u svemu, ima tu materijala za cjelodnevno gledanje i proučavanje!

TAGOVIinfografika sf star trek star wars svemirski brodovi

Komentiraj