Igre

Kakva igra

Aside Banners

Deset godina World of Warcrafta u brojkama: Više od 100 milijuna igrača u 244 zemlje i drugi rekordi

Piše , Objavljeno

Gotovo je deset godina prošlo otkad se World of Warcraft prvi put zavrtio na našim računalima, a brojke dokazuju kakvu je revoluciju ova igra prouzrokovala.

wow

U stvarnom životu deset godina i nije toliko puno, ali kada govorimo o računalnim igrama, ovakvi se naslovi s pravom mogu smatrati pravim old-timerima. Nije stvar u tome što je toliko vremena prošlo od prvog izdanja, već pravo divljenje izaziva činjenica da World of Warcraft i dalje slovi kao jedna od najpopularnijih i najigranijih igara na svijetu!

Da, s godinama je i njezin sjaj pomalo izblijedio, te su neki novi naslovi preuzeli prve pozicije po broju igrača, ali uvijek će biti samo jedan Warcraft: Orcs and Humans, samo jedan Diablo, samo jedan Starcraft i samo jedan WoW, igre koje su, svaka na svoj način, prouzrokovale nevidljivu, ali bitnu revoluciju u cijeloj industriji igara, te s pravom možemo zaključiti da je Blizzard jedan od najzaslužnijih što se u 2014. radi o poslu vrijednom stotine milijardi dolara.

No vratimo se na World of Warcraft, MMORPG koji je svjetlo dana prvi put ugledao krajem 2004. godine, a četiri ekspanzije kasnije i lagano ploveći prema svojoj desetoj godišnjici, može se pohvaliti nekim prilično impresivnim brojkama. Blizzard ne želi da ih zaboravimo, pa donosi ovu vrlo zanimljivu infografiku.

world of warcraft

Eto, World of Warcraft je do sada zaigralo 100 milijuna igrača, što je jednako populaciji Njemačke, Bjelorusije i Švedske… zajedno! Igrali su je u svakoj svjetskoj pripizdini (uključujući Antarktiku), a ukupno je stvoreno čak pola milijarde jedinstvenih likova i 9 milijuna guildova. A koliko se tek ljubimaca nakotilo…

O igri postoji preko 100 tisuća Wiki stranica teksta (najviše od svih igara), a priču čini 6 milijuna riječi, iliti 12 primjeraka knjige Gospodar prstenova. Svaki dan se obavi 900 tisuća instanci i 670 PvP borbi, a opaki je Garrosh do sada ubijen preko 400 tisuća puta… i mrcina svejedno nađe način kako da se ponovno vrati! Uglavnom, voljeli vi ili mrzili ovu igru i njezine tvorce, moramo reći: svaka im čast, a uz malo truda i pameti, mogli bismo dočekati i dvadesetu godišnjicu!

TAGOVIinfografika mmorpg rpg World of Warcraft WoW

Komentiraj