Glazba

Izgubljeno blago

Aside Banners

Interaktivni spot Arcade Firea igra se kartama vašeg grada

Piše , Objavljeno

Interaktivni projekt The Wilderness Downtown može se nazvati izgubljenim draguljem, jer premda je stranica stara par godina, ostala je prilično nezapažena.

the wilderness downtown

Nekada to tako jednostavno bude, pošto je internet izrastao u behemota kojega nitko više ne može pratiti, te je vrlo lako previdjeti neke stvarno cool stvari, dok se zamarate onim što vam mainstream mediji guraju pod nos. Tko zna bi li, da nije bilo nas, ikada naletjeli na ovaj video, a takav je i spot za pjesmu kanadske rock grupe Arcade Fire, “We Used To Wait”, koji je uz tu funkciju također i interaktivni video i svojevrsni HTML 5 showcase za Google Chrome.

To znači da je video star dobre tri godine, ali kako smo rekli, vrlo ste ga vjerojatno previdjeli u šumi podataka i vijesti koje svaki dan morate proći. A nije ni da je Arcade Fire nešto ludo popularan kod nas. Uglavnom, spot koji je, uz pomoć Googleovih inženjeraca, režirao Chris Milk, tražiti će od vas da prije početka ‘vožnje’ upišete grad svojega djetinjstva.

the wilderness downtown

Nakon kratkog loadanja krenuti će kadrovi frajera koji trči, pa će početi letjeti neke ptice, zatim će se otvoriti Google mapa vašeg izabranog grada i uskoro ćete imati nekoliko prozora na kojima se događa niz vrlo zanimljivih stvari, i sve tu uz glazbenu podlogu jednog od ponajboljih rock sastava ovoga stoljeća. Video možete checkirati ovdje, a iznimno je bitno da jednom kad krene, ne dirate ništa (dok vam ne iskoči prozor koji kaže da dirate) i nikako ne pokušavate ugasiti jedan od 10-ak otvorenih prozora, misleći da je spam.

TAGOVIarcade fire chome google chromethe wilderness downtown interaktivni spot spotovi

Komentiraj