Igre

Što čekaš?!

Aside Banners

Internet Archive okačio tisuće retro-naslova s Amige koje možemo igrati odmah i potpuno besplatno

Iako Amiga službeno ne postoji već 20 godina, ne znači kako je zaboravljena sva sreća koju je donosila u naše mlade živote. Sada to napokon možemo proživjeti opet!

Piše , Objavljeno

Commodore Amiga je prošle godine proslavio 30 godina svog postojanja, a iako su se Amige službeno prestale proizvoditi 1996. godine (bilo je kasnije još nekih pokušaja oživljavanja, ali ništa ozbiljno) mnogima su od nas obilježile djetinjstvo. Na sreću, u današnje vrijeme postoji široko tržište nostalgičara kao i ljubitelja retra koji su u to vrijeme bili premaleni (ili uopće nisu postojali) da bi uživali u čarima jednostavnih igara s malo boja i poligonima od kojih ti se nakon nekog vremena smuči, a Internet Archive nas je sve obradovao kačenjem 10 tisuća naslova ove legendarne konzole!

Sve što je potrebno jest otići na stranicu Internet Archivea i baciti se u potragu za svojim omiljenim naslovom, a iako su tvrdnje oko 10 tisuća naslova bombastične, stvarna je brojka nekih 5 700 naslova u što valja pribrojati i razne varijante iste igre koje se praktički ne razlikuju niti u jednom bitu. Ipak, i to je dovoljno da se provedu sati i sati špananja tih old-timera, a većina je favorita tu, od naslova poput Bubble Bobble i Batman The Movie pa sve do svevremenskih klasika Double Dragon ili Elite II. Na žalost, čak i u ovom mnoštvu nema nekih legendarnih igara poput Dune 2, ali vjerujemo kako će se i ta greška ispraviti s vremenom.

amiga 1

Inače, svaka se igra može igrati izravno iz browsera, ali preporuka je da se prvo skinu i igraju s računala, jer ovako može biti vrlo sporo i podložno neočekivanom rušenju. Svakome na volju, a mi ćemo se za sada ispričati jer gadovi iz Double Dragona neće dobiti po tamburi sami!

TAGOVIamiga batman bubble bobble double dragon igrice internet archive retro

Komentiraj