Zabava

Aside Banners

Into the Wild

Nagrađivani road-movie Seana Penna o mladiću koji nakon diplome spali sav svoj novac i odlazi autostopom na Aljasku kako bi živio u divljini. Prema istinitom događaju.

Piše , Objavljeno

Into the Wild

Into the Wild

Christopher McCandless, vrhunski sportaš i odličan student, nakon diplome odluči nestati s lica zemlje. Ušteđevinu podijeli sirotinji, ostatak novca spali kao i sve svoje dokumente te krene autostopom kroz Ameriku, sve do svoje posljednje destinacije – Aljaske.
Nakon teških trenutaka na početku, Christopher uspijeva ponovo organizirati svoj život i uživati u istinskoj, ničime opterećenoj slobodi. Njegove avanture 1996. godine opisao je Jon Krakauer u svom istoimenom bestseleru.

Into The Wild

Sean Penn, jedan od najboljih glumaca svoje generacije, nakon šest godina pauze, sjeo je u redateljsku stolicu i snimio po mnogima vjerojatno najbolji film svoje karijere. Davne 1992. godine snimio je Indian Runner, a nakon toga dva filma s Jack Nicholsonom, “Crossing Guard” (1995.) te hvaljenu drameštinu “The Pledge” (2001.)

Iako je Into The Wild, po mnogima bio najveći favorit za ovogodišnjeg Oscara, ponajviše zbog brojnih nagrada struke i kritičara, na kraju je dobio samo dvije nominacije za sporednu mušku ulogu i za montažu.
Meditativno putovanje prekrasnim krajolicima Sjeverne Amerike, odlična gluma mladog Emilea Hisrcha, kao i ostatka glumačke ekipe, u početku izgleda kao nekakav ZEN vodič za neupućene, no polako u svojih dva i pol sata trajanja, postane i vrlo potresna drama na kakve kritičari svršavaju.
Sjajnu ekipu filma upotpunio je i Eddie Vedder iz Pearl Jama, napisavši originalne pjesme i glazbu, koji se gotovo savršeno uklapaju o svaki trenutak ovog lijepog, ali i bolnog filma. Ako se odlučite krenuti na putovanje kroz divljinu, možda naučite još pokoju pametnu o prokletom, licemjernom kapitalističkom društvu u kakvom živimo. Naravno, ako vam već ne idu na živce holivudski propovjednici.

Idesh! preporuka:Meditativan. Dug. Gledljiv. Potresan.
Redatelj:Sean Penn
Uloge:Emile Hirsch, Catherine Keener, William Hurt

TAGOVIdrama Emile Hirsch film into the wild sean penn

Komentiraj