Film i TV

Alien će morati pričekati

Aside Banners

Inženjeri imaju prednost: ‘Alien 5’ dolazi tek nakon ‘Prometheusa 2’

Piše , Objavljeno

Izgleda kako je tata Ridley Scott napokon donio jednu lucidnu odluku i dogovorio da njegov Prometheus 2 ide prije Aliena 5, kako bi oba filma dobila barem priliku da ispadnu dobra!

alienIako nas je prije sada već gotovo pola godine obradovala vijest kako se Neill Blomkamp i službeno prihvatio rada na novom, petom nastavku Alien serijala, od tada žešći silenzio stampa. Ni traga ni glasa nikakvim novim vijestima, nikakvim konceptualnim radovima, nikakvim tračevima oko mogućih glumačkih faca… Neki od nas su se čak pobojali kako se 20th Century Fox uspapčio zbog jako slabe prođe Chappiea te su jednostavno digli sidra i odgodili ovaj projekt, a to je nešto što nitko od nas ne želi vidjeti! Ipak, sada kada su do nas napokon došle neke nove informacije srce nam se vratilo na mjesto, a čini se kako je sve stvar delikatnog procesa razvoja scenarija za taj nesumnjivi spektakl.

Naime, Blomkamp i njegova ekipa navodno vrlo marljivo rade na prvom draftu scenarija, koji je do sada bio tek okvirno iznesen, a izgleda kako će ovaj proces potrajati još neko vrijeme. Mnogo toga ovisi o ovom filmu pošto 20th Century Fox ne bilježi pretjerano dobre rezultate u posljednje vrijeme, a i Blomkampova karijera je opasno na ledu. Naravno, ne treba zaboraviti niti fanove, koji peti nastavak pustolovina sada već bake Ripley očekuju kao ozebli sunce, ali neće biti nimalo blagonakloni ako film ispadne teško smeće.

prometheus

Najveća novost u svemu je što su u studiju izgleda odlučili kako će Alien 5 u kina doći negdje 2018. godine, što znači kako će godinu dana prije njega ići Prometheus 2 dobrog starog Ridleya Scotta. Na priči tog SF-a radi dvojac Michael Green (Green Lantern) i Jack Paglan (Transcendence) što nam ne ulijeva nimalo sigurnosti, ali tko zna… možda ubodu nešto dobro. Za sada se zna kako ćemo u ovom nastavku ponovno gledati Noomi Rapace i Michaela Fassbendera te brdo Inženjera, ali će fanovi na žalost ostati zakinuti za Xenomorphe. Izgleda kako je tata RIdley (pametno) odlučio ostaviti ove beštije mladom Blomkampu, pa nek’ se on zabavlja s njima. A ništa, čekamo onda tu 2017. godinu…

TAGOVIalien Neill Blomkamp Prometheus ridley scott

Komentiraj