Film i TV

Horor u umobolnici

Aside Banners

Spremni za povratak u umobolnicu? Ipak se snima TV serija po filmu ‘Shutter Island’!

Piše , Objavljeno

Izgleda da su jeziva događanja oko umobolnica ponovno u modi pa bi nova horor serija na tu temu treba biti prequal verzija velikog hita Shutter Island.

shutter island 2Daleko od toga da je Shutter Island najbolji režijski posao velikog Martina Scorseseja i najbolja uloga Leonarda DiCapria, ali ne treba ignorirati činjenicu da se radi o jednom od najgledanijih i najprofitabilnijih filmova obojice ovih legendi, čija se ukupna zarada kreće oko 300 milijuna dolara. To su poprilično velike pare za horor film, pogotovo onaj koji kao glavnu temu ima vjerojatno najisfuraniji motiv u žanru: jezivu umobolnicu i paranormalne pojave koje doživljavaju svi koji joj se približe ili imaju tu nesreću da budu zatočeni u njoj.

Da se podsjetimo, Shutter Island priča priču o američkom šerifu Teddyu Danielsu (Leonardo DiCaprio) koji 1954. godine sa svojim partnerom Chuckom (Mark Ruffalo) biva poslan u umobolnicu Ashecliffe, smještenu na izoliranom otoku i poznatu po prilično radikalnim pa čak i granično-ilegalnim tretmanima njezinog osoblja. Teddyev je zadatak pronaći jednu od pacijentica koja je navodno pobjegla iz bolnice i skriva se negdje u blizini, no stvari uopće nisu toliko jednostavne kakvima se čine pa će Teddy uskoro početi gubiti razum i propitkivati koja je uistinu njegova uloga u cijelom ovom slučaju.

shutter

Temeljen na romanu Dennisa LeHanea, Shutter Island nam je ostao u sjećanju kao iznimno dobar, mističan horor koji je u svom prvom dijelu otvorio neka zanimljiva pitanja o prošlosti same umobolnice na koja nam nikada nisu dani odgovori. Upravo bi se na tome trebala temeljiti serija radnog naziva Ashecliffe koja će se fokusirati na jezive događaje prije dolaska samog Teddya Danielsa. Naravno, kako to obično biva u ovakvim obradama, vjerojatno će doći do preklapanja nekih radnji i likova između filma i serije, a sve bi trebalo podsjećati na vrlo uspješni projekt American Horror Story: Asylum.

Shutter Island 3

U cijelu bi priču vrlo aktivno trebao biti uključen i Martin Scorsese koji će s LeHaneom sigurno raditi na scenariju, a postoje naznake da bi mogao i režirati pilot, ako ne i cijelu prvu sezonu (nešto je slično napravio Steven Soderbergh sa serijom The Knick). Osim par epizoda raznih serija koje je režirao tijekom više od 50 godina svoje karijere, Scorsese se nikada nije temeljitije posvetio takvom obliku pričanja priče pa bi mu u sumraku njegove karijere ovako nešto vjerojatno bilo zanimljiva promjena. Još kad bi nekako uspio pridobiti pokoju veliku hollywoodsku glumačku facu da se uključi u cijeli projekt (možda nekako uspiju u cijelu priču ugurati i Lea?!), Ashecliffe bi postala serija koju se nipošto ne smije propustiti!

TAGOVIleonardno dicaprio ludnica Martin Scorsese serija shutter island umobolnica

Komentiraj