Film i TV

Arheologija je ponovno u modi

Aside Banners

Iz Lucasfilma napokon stigla potvrda: Snimat će se novi nastavak ‘Indiane Jonesa’!

Piše , Objavljeno

Iako se o novom nastavku legendarnog Indiane Jonesa priča od kada je Disney 2012. godine kupio Lucasfilm, tek je sada potvrđeno kako će se on stvarno i snimati!

indiana 2Kada je Disney prije tri godine kupio Lucasfilm, nije dobio samo prava na bezobraznu eksploataciju svega što ima veze sa Star Warsima, već i nekoliko drugih vrlo zanimljivih projekata. Među njima su i takve bizarnosti poput Willowa i Radioland Murdersa, ali posebno je blago ipak najveći i najpoznatiji arheolog svih vremena, doktor Henry Walton “Indiana” Jones, Jr., nekima poznat i pod nadimkom Indy. Steven Spielberg i George Lucas su ovog avanturistu isfurali kroz tri kultna i jedan šugavi dugometražni film, a nije zgorega spomenuti niti prava na njegov lik i djelo koja dijele s Paramountom. Kako se radi o opće poznatoj i vrlo popularnoj franšizi, jasno je kako u njoj leži brdo para, a ako itko to može i želi iskoristiti, onda je to Disney.

Već godinama traju nagađanja oko snimanja petog nastavka avantura slavnog Indiane Jonesa, a iako nikada nije bilo nikakvih službenih informacija, već mu je prikrpano nekoliko imena koja za sada nemaju veze s vezom. Tako se pričalo kako bi ga Steven Spielberg trebao režirati (što je vjerojatno otprilike kao i da Severina napravi dobru pjesmu), a Chris Pratt/Bradley Cooper bi odigrao jednu od glavnih uloga ili možda čak i zamijenio samog Harrisona Forda. Sve vrlo simpatične i zanimljive vijesti, ali niti jedna nije potvrđena od ikoga bitnoga za realizaciju samog projekta…

indiana

Prava je istina da se do prije nekoliko dana nije niti znalo hoće li se uopće snimati novi nastavak, ali dobre vijesti (ili loše, kako gledate na to) donosi predsjednica Lucasfilma, Kathleen Kennedy, koja je u intervjuu za Vanity Fair potvrdila kako će novi Indiana Jones film “biti snimljen jednog dana!” Kada će se to dogoditi, tko će ga režirati i koga će odabrati za glavnog glumca za sada je potpuna nepoznanica, a u kakvom je stadiju sam projekt dovoljno govori i činjenica kako još nema nikakvog scenarija pa čak niti nekakvog općeg sinopsisa. Nema veze, glavno da se priča o tome, jer u Hollywoodu je to uglavnom znak da će uskoro početi gorjeti tamo odakle se dimi!

TAGOVIarheologija avantura disney harrison ford indiana jones lucasfilm nastavak steven spielberg

Komentiraj