Zabava

Lemmy Daniel's

Aside Banners

Jack Daniel’s odao počast Motörheadovom Lemmyu posebnom edicijom svog viskija

Piše , Objavljeno

Jack Daniel’s i Lemmy Kilmister su 40 godina išli zajedno kao sir i vrhnje, a ta se obostrana ljubav nastavlja i nakon smrti velikog rokera.

lemmyKada je prije par tjedana preminuo Lemmy Kilmister, frontmen Motörheada i jedno od posljednjih velikih rock-božanstava, svijet je ostao ne samo bez velikog glazbenika, već i uistinu cool osobe, koja je u pozitivnom ili negativnom smislu bila uzor mnogima. Neki su se divili njegovim pjesmama, neki su uživali u osebujnom glasu, a mnogi su željeli živjeti njegov život, pun seksa, droge i alkohola. Pogotovo posljednjeg, jer Lemmy je osim svoje umjetnosti najpoznatiji po velikim količinama alkohola koje je ispijao tijekom više od 40 godina karijere, a zanimljivo je kako je cijelo to vrijeme uglavnom ostajao vjeran samo jednom otrovu: Jack Daniel’s viskiju!

Ova neobična simbioza je bila toliko poznata da Lemmy nije bio Lemmy bez svog Jacka, a Jack je bio bez duše ako ga nije pio Lemmy. Upravo je zato slavni brand iz Tennesseeja odlučio odati počast jednom od najvećih i najvjernijih obožavatelja svojih proizvoda, te je u čast Lemmyu na tržište izbacio posebnu, ograničenu ediciju svog Jack Daniel’s Single Barrel Select viskija nazvanu jednostavno Motörhead. Radi se o posebno dizajniranoj boci s metalnim privjeskom (kao u slučaju svake posebne edicije), ali na žalost nema posebne etikete koja bi istaknula o čemu je riječ. Istina, na kutiji piše Motörhead, ali ekipa iz Jack Daniel’sa je mogla to riješiti malo ozbiljnije…

jack

U prvoj je turi posebnim procesom iz bačava izvučeno cuge za ukupno 288 boca, koje su, naravno, odmah rasprodane putem internet narudžbi. Navodno će uskoro biti dostupno još boca (proces selekcije i potraga za specifičnim nijansama koje imaju tamne i drvenaste, ali slatkaste tonove s neizbježnim okusom dima traje od 6 do 8 tjedana), a fanovi će o tome biti pravovremeno obaviješteni. Cijena je uistinu neozbiljnih 99 dolara (oko 700 kuna), tako da je jasno zašto prodaja ide (i ići će) toliko dobro!

TAGOVIjack daniels lemmy Lemmy Kilmister Motörhead posebna edicija viski

Komentiraj